Анна Асти

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Анна Асти
Анна Анатольевна Дзюба
11 юли 2021 г.
Родена
24 юни 1990 г. (33 г.)
Активен периодот 2007 г.
ПсевдонимAnna Asti[1]
Семейство

Уебсайт
Анна Асти в Общомедия

Анна Асти (също така Anna Asti; истинско име от руски е – Анна Анатольевна Дзюба, а от украински – Га́нна Анато́ліївна Дзю́ба) е родена на 24 юни 1990 г. в Черкаси и е украинска и руска певица. Представлява бившата солистка на групата "Artik & Asti"

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Детство и младост[редактиране | редактиране на кода]

Анна Анатолиевна Дзюба е родена на 24 юни 1990 г. в украинския град Черкаси.

След като завършва гимназия, по указание на баща си, тя постъпва в специалността юриспруденция. Докато учи в университета, тя временно работи като адвокат и гримьор.

Начало на кариерата[редактиране | редактиране на кода]

През 2007 г. започва да пише първите си композиции след раздялата с приятеля си.

През 2010 г. продуцентът Артьом Умрихин, след като напусна групата "Karaty", реши да създаде нов музикален проект – Artik & Asti. В интернет той попада на записите на Анна и ѝ предлага сътрудничество. В музикално студио в Киев те записват първата си съвместна композиция „Антистрес“, която е нямала голям успех, но следващата композиция „Моята последна надежда“ имаше бърз растеж.

През 2013 г. групата издаде дебютния си албум „#ParadiseOneForTwo“, след записа на който се премести от Киев в Москва. След издаването на втория им студиен албум „Тук и сега“ музикалната група придоби голяма популярност, по-специално записът беше признат за руски албум на годината през 2015 г. според аудио услугата Yandex. Музика и зае девето място в класацията на най-теглените албуми в рускоезичния Ай Тюнс.

Artik & Asti на стената за пресата Big Love Show в Санкт Петербург, 10 февруари 2018 г

Но най-успешната работа за Artik & Asti беше съвместният хит с Artyom Kacher „Sad Dance”, който имаше над два милиона радиоизлъчвания и в бъдеще беше включен в първата част на студийния албум „7”.

През 2020 г., след издаването на втората част от албума „7“, Асти отваря собствен салон за красота, наречен „3.33 by ASTI“.

На 2 ноември 2021 г. Artik обяви напускането на певицата Asti от групата Artik & Asti. Групата продължи дейността си в различен състав. След като напусна групата, Дзюба започна собствена солова кариера.

2022—настояще: солова кариера, „Феникс“, „Царина“[редактиране | редактиране на кода]

Асти и Киркоров на музикалните награди ЖАРА, 17 май 2022 г

В края на 2021 г. певицата представи своя солов проект ANNA ASTI. На 14 януари 2022 г. тя издава своя дебютен сингъл и видеоклип „Phoenix“, ставайки изпълнител на лейбъла Universal Music Russia, но през март същата година изпълнителят, след затварянето на лейбъла поради санкции срещу Русия, започна да издава последващи издания на мета-лейбъла, чийто дистрибутор е ZVONKO digital. Първият сингъл на металейбъла ANNA ASTI беше колаборация с Филип Киркоров „Хоби“, издаден на 29 април 2022 г. ; Към песента беше представен и клип с настроение.

На 3 юни 2022 г. изпълнителката пусна парчето „In the Bars” и отвори предварителни поръчки за албума „Phoenix”. На 11 юни тя снима „По баровете“.

На 24 юни 2022 г., в чест на нейната 32-годишнина, дебютният студиен албум на певицата „Phoenix“ беше публикуван в дигиталните платформи, който включваше 11 композиции, три от които („Phoenix“, „Hobby“ и „At the Bars“) вече са били публикувани преди това като сингли.

На 2 юли 2022 г. Anna Asti представи онлайн магазин със същото име „ANNA ASTI SHOP“ в сътрудничество с KING MEDIA GROUP, продаващ стоки, свързани с творчеството на Anna.

На 21 октомври 2022 г. изпълнителката представи парчето „At Night in the Kitchen“.

През декември 2022 г. тя получи първата награда в соловата си кариера на фестивала „Песен на годината“[2].

На 23 декември 2022 г. Анна Асти пусна кавър на песента на Нина Бродская „Януарската виелица звъни“, която стана саундтрак към филма на TNT „Самоирония на съдбата“[3].

На 28 април 2023 г. певицата представи сингъла „I Believe in You“[4]. На следващия ден видеоклипът беше пуснат.

На 7 май 2023 г. тя участва в специален епизод на шоуто „Маска“ по НТВ (Русия) в чест на рождения ден на Валерия, където се скри в образа на Пролетта.

На 14 юли 2023 г. певицата представи песента „Tsarina“, а на 22 юли беше пуснат видеоклипът[5][6].

На 29 септември 2023 г. излиза вторият студиен албум „Tsarina”, който включва 10 песни[7].

На 15 ноември 2023 г. беше пуснат видеоклип към три песни от албума – „Cosmically“, „Promise“ и „Fool“.

Личен живот[редактиране | редактиране на кода]

Семейство[редактиране | редактиране на кода]

Баща ѝ е Анатолий Дзюба, притежавал верига от кафенета. Майка ѝ е Тамара Ивановна Дзюба, учител по курсове по шиене в училище. Родителите на Анна пеят в музикална група, когато са били малки, но не постигат особен успех в сферата. Певицата има по-голяма сестра Тамила.

През ноември 2020 г. тя се омъжва за бизнесмена Станислав Юркин.

Обществена позиция[редактиране | редактиране на кода]

През март 2022 г. беше разкритикуван от украинските медии. Според тях Анна Асти оказва мълчалива подкрепа за режима на Путин.

През октомври 2023 г. стана известно, че певицата е получила руско гражданство[8].

Критика[редактиране | редактиране на кода]

Алексей Мажаев, рецензент на онлайн изданието InterMedia, в рецензията си от 8 май 2022 г. на съвместната песен „Хоби“ на Анна Асти с Филип Киркоров отбеляза, че предвид интересната идея с песента, все още има нещо нередно. Критикът нарече мелодията незапомняща се. Композицията е оценена с 6 от 10. Също така Мажаев в рецензията си на сингъла „By the Bars“ отбеляза сходството на песента със стила на песните на Artik & Asti. В допълнение към критиките към синглите на изпълнителя, дебютният албум на Асти „Феникс“ също беше критикуван от Мажаев. Критикувайки съдържанието на албума, той отбеляза, че композициите „Повело“ и „Съжалявам“ имат добри перспективи, но не разбира популярността на дуета с Киркоров „Хоби“. Мажаев отбеляза, че албумът съдържа разнообразни песни, вариращи от напористия хип-хоп в „My Birdie (Intro)“, завършвайки с нелегираната лирична бавна песен „I’m Flying“ и автобиографичната „Anechka (Bonus track)“.

В допълнение към рецензиите на критиците за соловите дейности на Анна, тя също беше обект на обществено осъждане. Включително и бившият продуцент на украинската певица Светлана Лобода Натела Крапивина. Крапивина обвини Асти, че е заела образа на Лобода, а също така коментира външния вид на изпълнителката. „За секунда си помислих, че е Лобода, но не! Тази украинска певица Анна Асти перфектно се сживи с образа си. Света, теб те клонираха!“, каза Крапивина за Асти от Музикалните награди ЖАРА 2022. Освен това Крапивина публикува кадър, в който Анна Асти позира с Филип Киркоров, подписвайки снимката: „Леко пълничка Лобода на снимка с тайнствен непознат“.

Филмография[редактиране | редактиране на кода]

  1. 2022 – Самоирония на съдбата
  2. 2023 – Пътят на феникса
  3. 2023 – Иван Василиевич променя всичко!
  4. 2023 – Наследници

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Асти,_Анна“ в Уикипедия на руски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​