Беседа:Начална страница/Архиви/2009

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия
Архив Това е архив на стари беседи.
Моля, не редактирайте съдържанието на страницата!
Ако желаете да започнете нова дискусия или да подновите стара, моля, направете го на текущата беседа.

4. 1990 - Михаил Горбачов е избран за първия президент на СССР ????

Aedile 20:32, 15 март 2009 (UTC)

Мда, постът беше създаден тогава някъде. Преди това нещо като държавен глава е председателят на Върховния съвет, а де факто - генералния секретар на КПСС. --Спас Колев 10:29, 25 април 2009 (UTC)

Хак на главната страница

Писна ми от такива хора, голямата работа, че разбира малко повече от компютри и хакнал главната страница. Дано се намери някой скоро да оправи тия келешлъци на някакъв си там kr0seR и приятеля му expl()[}3. Детска история нямам думи--Ilikeliljon 20:20, 3 април 2009 (UTC)

Изобщо от нищо не разбира. Това е script kiddie, което ламерства, а не хаква. :-) Фактът, че си е пуснало на домашния 90.154.215.170 Apache под Windows, говори достатъчно. :-)--Vierko 20:37, 3 април 2009 (UTC)
Е не разбирам толкова, но щом казваш явно правилно съм разбрал, че е някакъв келешлък. Смешна работа!--Ilikeliljon 20:40, 3 април 2009 (UTC)
Аман от хлапашки истории... следя случая и ако трябва ще се блокират цял диапазон ай-пи та --Nad 20:42, 3 април 2009 (UTC)


-- В Уикипедия нямат място такива ! Nad дано се справиш с тея "келешлъци" както ги нарече някой по горе . -- NUFC For Ever 20:21, 22 април 2009 (UTC)

-- И аз не че съм толкова голям, но не се опитвам да хаквам уики, а се опитвам да допринасям като превеждам от англииски :) --Alexcho 16:29, 6 март 2010 (UTC)

Предложение !

Значи имам едно предложение ! Ако е възможно да се направи освен най добра статия и класация за най добри десет статий в Уикипедия . Според мен би било интересно , но незнам може ли или не да се направи кой трябва да го направи ?! NUFC For Ever 15:46, 9 май 2009 (UTC)
Всъщност това не е най-добра статия, а просто що-годе прилична статия, която стои за една седмица на началната страница. Връзката „Още избрани статии“ води към списък със статии, които са били поставяни там в миналото. А класации може да си направи който поиска, в потребителското пространство. усмивка --Спас Колев 09:30, 10 май 2009 (UTC)

Въпрос

Могат ли от един настолен компютър да се направят две регистрации ? Има ли проблем с IP - та или нещо друго което пречи ? NUFC For Ever 15:45, 9 май 2009 (UTC)
Принципно може, но ако ще редактират двама различни няма да е лошо да се предупреди администратор, за да няма неприятни последици с бан.--Ilikeliljon 17:08, 9 май 2009 (UTC)
Искам да знам , как мога да следя кой пише в беседите на страници които съм редатирал или създал , че понякога са писали някои хора с въпроси а аз не се сещам да видя и като видя е късно ? ако има някакъв начин за следене , ми кажете ! Много ви благодаря предварително ! NUFC For Ever 15:08, 10 май 2009 (UTC)
Ако забележиш, на същия ред където са "Статия", "Беседа", "Редактиране" и т.н. има и "Наблюдение". Отиваш на статията, която искаш да наблюдаваш, цъкаш "Наблюдение" и вече ти е в списъка. Към него отиваш чрез "Моят списък за наблюдение", което е най-горе в дясно на екрана. :-)Tourbillon Да ? 15:12, 10 май 2009 (UTC)
Да това го знам , но мислех че има и нещо друго ! Мерси все пак ! -- NUFC For Ever 15:16, 10 май 2009 (UTC)
Друга възможност (малко прекалена за всяка страница, която си редактирал) е да се абонираш за RSS/Atom емисия с промените на дадена страница (като отвориш съответната история, в менюто с инструменти се появяват RSS и Atom връзки). --Спас Колев 20:08, 10 май 2009 (UTC)



Ами така и така съм започнал да питам и да се ограмотявам , да питам още малко ! Така де , то с питане до Цариград се стига .

Ето и въпросите ми , два на брой !

  • 1.Мога ли да създавам анкети , допитвания и предложения за гласуване и ако да къде ? ( не че ще се засиля да правя анкети , но пък току виж съм се сетил нещо . )
  • 2.Мога ли да създавам страници с мои лични анализи по даден въпрос ? Ако няма в Уикипедия такова място то поне да ми кажете къде в кой проект ! --
Благодаря предварително ! --NUFC For Ever 14:49, 11 май 2009 (UTC)
По принцип имаш пълна свобода на действия в потребителска подстраница. Създаваш например страница Потребител:Denso 90 vn/Анализи или Потребител:Denso 90 vn/Анкети, и там си свободен да правиш каквото искаш. – Tourbillon Да ? 14:55, 11 май 2009 (UTC)
Ок , значи там мога абсолютно всичко ( в рамките на допостимото де)! Това е добре ! Ама мога ли да ги направя , като вътрешни препратки или това не е позволено ? Примерни правя заглавие мои анализи и отдолу наредя препрадки с такива анализи , това имам предвид под мога ли да слагам външни препратки и същото питам и за анкета , ако реша да правя ! -- NUFC For Ever 15:38, 11 май 2009 (UTC)
Имаш предвид, да си направиш анализ (или каквото и да е там) и да дадеш линк към него в дадена статия ли ? – Tourbillon Да ? 15:54, 11 май 2009 (UTC)
Можеш да създаваш подстраници на потребителската си страница, например Потребител:Denso 90 vn/Анализи. По принцип в Потребител:Denso 90 vn и [[Потребител:Denso 90 vn/Анализи/<подстраница>]] можеш да правиш почти всичко, освен може би изключително нагла (само)реклама. --Спас Колев 16:05, 11 май 2009 (UTC)
Aха ясно ! това за подстраниците не бях разбрал ама чатнах , да Ок ! Мерси !!! -- NUFC For Ever 17:59, 11 май 2009 (UTC)

Aнкета

Потребител:Denso 90 vn/Анкета -- можете да давате мнения тука . Незнам тук ли е мястото за показване на анкетата ми , но ако не е кажете ще знам . -- NUFC For Ever 22:15, 11 май 2009 (UTC)

„Портала ЗА общността“ и „анонимн“!?

На първата страница гледам, че има една препратка с име „(...) ще откриете и в портала ЗА общността“, което майче трябва да е „портала НА общността“. Второ, при редакция на страницата излиза забележка с текст, лишен от смисъл: „... (ако някой анонимн иска да дискутира има други места, това е предимно вандализирано [edit=autoconfirmed:move=autoconfirmed])“. Тези работи е добре да се оправят. Асен Николов 22:32, 15 септември 2009 (UTC)

Първото го оправих. По второто не мога да взема отношение - не разбрах коя страница трябва да се отвори за редакция. Спири 06:08, 16 септември 2009 (UTC)
При мен все още на началната страница стои „Допълнителна информация и полезни указания ще откриете и в портала ЗА общността“. По втора точка, става въпрос за редакция на страницата, в която пишем ТУК, сиреч беседата на началната страница.--Асен Николов 14:52, 16 септември 2009 (UTC)
Аха, разбрах вече и за двете какво си имал предвид. Редактирах шаблона за начална страница, имаше и други неща за актуализиране (лиценза). Съобщението, което излиза, е извлечение от Дневника на защитата (и не подлежи на редактиране): т.е. основанието да се защити тази страница срещу анонимни потребители. Било е отдавна, 13 август 2007, мисля, че можем да допуснем, че зачестилите в онзи момент вандализми вече са престанали. Ще сваля защитата. Спири 15:33, 16 септември 2009 (UTC)

Протест срещу днешното съдържание

Най-остро протестирам, че днес, 5 октомври 2009г. на началната страница на Уикипедия е поставено изображение на американска манекенка, полугола, която била водеща в някакво си американско ток-шоу. Картинката има порнографски характер и обижда чувствата ми, лично на мен, а и на много хора, които посещават Уикипедия. Представете си, че десетгодишната Ви дъщеря посещава Уикипедия - ще Ви бъде ли приятно да разглежда картинки от долнопробен порнографски вестник? Картинката нарушава човешките права на всички хора с остатъци от морал, който се разрушава от порнографията, която залива света и които се борят активно срещу нея в световен мащаб. Не превръщайте Уикипедия в порнография!--IavorTodoroff 17:00, 5 октомври 2009 (UTC)

Моля, прочетете У:НЕЕ. Благодаря. --Спас Колев 17:07, 5 октомври 2009 (UTC)
Между другото, дъщеря ми е десетгодишна и посещава Уикипедия. ухилване --Спас Колев 17:08, 5 октомври 2009 (UTC)
Уикипедия не се цензурира (понеже обичате помощни страници от английската уикипедия, моля: en:Wikipedia:What_Wikipedia_is_not#Wikipedia_is_not_censored, en:Wikipedia:Profanity). Това е записано и в Условията й за ползване (Уикипедия:Условия за ползване#Порнография и насилие, en:Wikipedia:Content disclaimer). Отделно от това, изображението е било произведено в избрано на "територията" на Общомедия, хранилището на Уикипедия за свободно мултимедийно съдържание, а не тук. Доколкото то отговаря на критериите за качествена фотография и изпълнява функциите си да илюстрира правдиво обекта на съответната статия, то е напълно приемливо за избрана картинка на Общомедия и на всяка една Уикипедия, както можете да се убедите и от проведеното обсъждане и гласуване: commons:Commons:Featured picture candidates/File:Michele Merkin 1.jpg. Можете да споделите най-острите си протести например тук: commons:File talk:Michele Merkin 1.jpg, но не вярвам да получите много по-различен отговор от моя. Спири 17:14, 5 октомври 2009 (UTC)
Какво ли ще се получи, ако се постарая и направя статията пенис избрана?! Ще стои цяла седмица, заедно с картинката! Ухилен съм --Uroboros беседа 17:29, 5 октомври 2009 (UTC)
Г-н Todoroff аз изпитах сериозен отпор при опита си да се изтрият статии за три проститутки (извинете, порнозвезди) та това ли. Момичето е просто невинно дете пред това какво са сътворили тези каки Ухилен съм. Поздрави. --Izvora 18:13, 5 октомври 2009 (UTC)
Да живее голотата и порнотоУхилен съмУхилен съмУхилен съмУхилен съм. Днес в уикипедия, утре във всяка детска книжка--Ilikeliljon 19:41, 5 октомври 2009 (UTC)

Предложение

Виждам че има на много езици страници със списък на уикипедиите, все още няма на български, ще се радвам да видя наша страница, подобна на руската [1], незнам как може да се създаде, затова бих помолил някой да я направи -- Търговищенец 12:25 30 октомври 2009 (UTC)

Видях че има такава страница, добавих й препратките към другите езици и я разширих - Уикипедия:Списък на уикипедии, добре ще е сега ако може да се сложи в главната страница на Уикипедия :) -- Търговищенец 17:45 25 февруари 2010 (UTC)

Забрана за редактиране от нерегистрирани потребители

Преместено в У:Р.--Maymay 00:20, 18 ноември 2009 (UTC)

Градски транспорт в София