Беседа:УНИЦЕФ

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Критики[редактиране на кода]

Намирам статията за силно небалансирана и необективна. Като захаросан проспект на търговска фирма.

Без да обиждам автора (авторите) - вие, [...], сте сътвори наистина превъзходен, но... напълно сапунен, рекламен опус.

Ето това ви липсва (източник - например рускоезичната Уикипедия):

Критика

ЮНИСЕФ критикуют за то, что они фокусируются на специфической политике. В 2004 году редакция журнала «Ланцет» заявила, что политика фонда относительно детского благоустройства, основанная на Конвенции о правах ребёнка, хотя и соответствует политике международного развития, приводит к меньшему вниманию к вопросам жизни и смерти детей.

Русская православная церковь осудила ЮНИСЕФ за публикацию официальной позиции фонда в поддержку признания однополых союзов, изложенной в документе «Искоренение дискриминации детей и родителей по признаку сексуальной ориентации и/или гендерной идентичности»[4]. РПЦ выразила озабоченность использованием фондом своего международного статуса и ресурсов в поддержание явлений, противоречащих «традиционной культуре большинства народов, а также нормам естественной и религиозной нравственности» и не подкреплённых международными правовыми основаниями. Кроме того, РПЦ обратила внимание органов государственные власти РФ и других стран-членов ООН на недопустимость использования возможностей фонда для легитимации безнравственных и нарушающих общепризнанные на международном уровне права человека, в том числе права детей.[5][6].

Католическая церковь также критикует ЮНИСЕФ (Ватикан иногда прекращает пожертвования на его развитие) из-за сообщений Американской Лиги Жизни и других организаций о том, что ЮНИСЕФ использовал часть этих денег для финансирования стерилизаций и абортов. Католики также обвинили ЮНИСЕФ в поддержке абортов через одобрение «высококачественных абортариев» на Международной конференции улучшения женского и детского здоровья в Кении в 1987 году.

Кроме того, ЮНИСЕФ критикуют за финансовое одобрение якобы принудительной политики Китая «один ребёнок» через UNFPA (Фонд популяции объединённых наций) — увеличение пожертвования с 2 до 5 миллионов долларов в 1993 году.


Аналогичен текст, в друг аспект, има например и в англоезичната Уикипедия.

Е, може би пък, при нас всичко, както винаги, да е по мед и масло!

78.90.203.106 23:55, 7 юни 2019 (UTC)

Първо, благодаря Ви най-искрено за забележките. Страхотно е, че сте отделили време, за да ги напишете.
Второ, блокиран сте за една седмица заради обидните квалификации по адрес на други редактори, които, забелязвам, си позволявате не за първи път. Моля запомнете, че в Уикипедия държим да се коментира само съдържанието на енциклопедията – не редакторите!
Трето, Information.svg Благодаря за Вашето предложение! Ако смятате, че дадена статия трябва да бъде написана или подобрена, моля чувствайте се свободни да направите тези подобрения. Уикипедия е уики, така че всеки може да редактира почти всяка статия просто като щракне бутона редактиране отгоре. Дори не е нужно да сте влезли (въпреки, че има много причини да го направите). Уикипедианската общност Ви окуражава да бъдете смели, когато редактирате статии. Не се притеснявайте, ако от време на време допускате неволни грешки – вероятно те ще бъдат открити и оправени бързо. Ако не сте сигурни как се редактира, вижте тук или потренирайте в пясъчника..
— Luchesar • Б/П 10:14, 9 юни 2019 (UTC)