Бойко Недялков

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Бойко Недялков
български бизнесмен
Роден

Бойко Недялков е български инженер и бизнесмен.

Роден е през 1950 г. в София. Дипломира се по машинно инженерство, завършва специализация по патентно дело и управление на предприятия. Защитава магистърска степен по управление, специализира валутно-финансови и пазарни инструменти за управление на финансовите рискове във Франция. Той е нещатен сътрудник на Държавна сигурност при МВР-РУ Кремиковци (1980 – ?) и секретен сътрудник на Първо главно управление (1982 – 1987).[1]

В периода 1993 – 1997 г. ръководи Българско-френския център за обучение на управленски кадри „Марком“, където преподава корпоративни и международни финанси. През 1997 г. е програмен директор на Фондация „Развитие на гражданското общество“.

В „Албена инвест холдинг“ АД, София става директор „Развитие“ (от 1998) и изпълнителен директор (от август 2001). Номиниран е за наградата „Мистър Икономика 2003“ за постигането на професионални успехи в управлението на „Албена инвест холдинг“ АД. Той е изпълнителен директор на „Торготерм“ АД, Кюстендил (производител на професионално кухненско оборудване) от края на 2006 г.

Заместник-председател е на Управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България – работодателската организация на бившите приватизационни фондове.

Владее 5 езика.

Бележки[редактиране | редактиране на кода]

  1. Решение № 2 – 11/ 31 май 2012 г.. // comdos.bg. Република България. Комисия за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия, 2012. с. 1 – 2. Посетен на 30 май 2012.