Дон Шулц

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Дон Шулц
Don Schultz
американски икономист
Роден
20 януари 1934 г. (85 г.)
Уеуока, Оклахома, САЩ
Научна дейност
Област Икономика
Образование Мичигански щатски университет
Работил в Мичигански щатски университет
Северозападен университет

Дон Е. Шулц е почетен професор по интегрирани маркетингови комуникации в училището „Медил“ към Северозападния университет, президент на консултантската компания „Агора“, също в Евънстън, щата Илинойс, гост-лектор в Училището по мениджмънт „Кранфийлд“ в Бедфордшир, Великобритания, хоноруван преподавател в Куинсландския технологичен университет в Брисбейн, Австралия, и гост-лектор в университета „Цинхуа“ в Пекин, Китай.

Дава консултации, води лекции и провежда семинари по интегрирани маркетингови комуникации (ИМК), маркетинг, реклама, насърчаване на продажбите, брендинг и управление на комуникациите в Европа, Южна Америка, Азия, Близкия изток, Австралия и Северна Америка. Негови статии са публикувани в редица професионални и научни издания.

Шулц е първият редактор на списание „Директен маркетинг“ и е асоцииран редактор на списание „Маркетинг комюникейшънс“. Член е на редакционните колегии на редица специализирани и научни издания. През 1998 г. е определен от списание „Управление на продажбите и маркетинга“ като една от 80-те най-влиятелни личности в маркетинга и продажбите в света.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]