Зеления фенер: Анимационният сериал

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Зеления фенер: Анимационният сериал
Green Lantern: The Animated Series
Green Lantern — The Animated Series text.png
Жанр Анимация
Екшън
Приключенски
Фантастика
Формат Компютърна анимация
Създател(и) Брус Тим
Джанкарло Волпе
Джим Крийг
Режисура Сам Лиу
Рик Моралес
Страна Флаг на САЩ САЩ
Език Английски
Сезони 1
Епизоди 26 (списък с епизоди)
Продукция
Изпълнителни продуценти Сам Регистър
Брус Тим
Продуцент(и) Джанкарло Волпе
Джим Крийг
Времетраене около 20 минути
Разпространение
ТВ Канал Cartoon Network
Излъчване 11 ноември 2011 г.[1] – 16 март 2013 г.
Външни препратки
Официален уебсайт
IMDb

„Зеления фенер: Анимационният сериал“ (на английски: Green Lantern: The Animated Series) е американски компютърно-анимиран телевизионен сериал, създаден по ДиСи Комикс супергерой Хал Джордан. В САЩ анимационният сериал се излъчва като част от телевизионния блок „DC Nation“ по Cartoon Network. Сериала се състои от 26 епизода в един сезон, който е разделен на две сюжетни арки от по 13 епизода.[2]

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Първа сюжетна арка[редактиране | редактиране на кода]

Анимационният сериал се фокусира върху две общности от същества – зелените и червените фенери (в 13 епизод се появява и първият син фенер, който застава на страната на зелените). В самото начало на историята, зелените фенери създават армия от роботи, които имат за цел да опазват мира във вселената. Клонингите не са програмирани добре, но въпреки това биват пуснати на свобода. Те нямат свои собствени чувства, а просто унищожават всички нарушители на реда. Тогава те започват масови убийства, като създават зона на губел и пустош, наречена „Забравена зона“. Години по-късно група от „Забравената зона“, начело с Атроситус, тръгва със своята голяма армада към планетата на пазителите или базата на зелените фенери да търси отмъщение. Тогава на Хал Джордан и екипа му е възложена задачата за предотвратяване на червеното нашествие.

Край на разкриващата сюжета част.

Герои[редактиране | редактиране на кода]

  • Хал Джордан/Зеления фенер — Хал Джордан е първият човек, станал зелен фенер. Смята се за един от най-добрите. Той е безстрашен и квалифициран фенер. Неподчинителността му помага в много случаи. Хал Джордан е главният герой в сериала.
  • Киулок — голям приятел с Хал, Киулок е зелен ветеран. Също като Джордан, той не обича правилата, но за сметка на това печели.
  • Ая - Изкуствен интелект,който се учи.По късно обaче тя рaзвивa чувствa към Рейзър.В 19-ти епизод Aя изчезвa остaвяйки Рейзър скърбящ зa нея.В 20-ти епизод тя се зaвръщa,но Рейзър я нaрaнявa кaто кaзвa,че тя е сaмо мaшинa.Тя изключвa емоциите си,но не може дa престaне дa обичa Рейзър.Въпреки товa обaче тя превземa тялото нa Aнти-монитор и стaвa злa.

В последния епизод Aя рaнявa серьозно Рейзър и той е нa път дa умре.Нaй-сетне тя възвръщa емоциите си и спaсявa Червения фенер.Тя пускa вирус нa преследвaчите,но тя е приелa тяхнaтa прогрaмa изчезвa.Преди товa Рейзър я моли дa остaне,a тя му отговaря че винaги ще бъде с него по един или друг нaчин.

  • Рейзър — червен фенер, който преди е служел на Атроситус, но после той осъзнал грешката си и се присъединил към екипът на Джордан, а по късно развива и любов към Ая.

Епизоди[редактиране | редактиране на кода]

Вижте: Списък с епизоди на Зеления фенер: Анимационният сериал.

„Зеления фенер: Анимационният сериал“ в България[редактиране | редактиране на кода]

В България анимационният сериал започва излъчване на 13 декември 2012 г., по Cartoon Network, премиерно и за страната, и за канала.[3] Излъчването му е разделено също на 2 арки, между които има пауза. Сюжетна арка едно започва на 13 декември 2012 г. и свършва на 28 февруари 2013 г., като се излъчва всеки четвъртък от 18:30ч.[4]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. http://www.worldsfinestonline.com/news.php?action=fullnews&id=1236
  2. https://twitter.com/Giancarlo_Volpe/status/211468878180663296
  3. http://news-sat.com/index.php/drugi-novini/tv-novini/item/2034-%D0%B7%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D1%84%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80
  4. https://docs.google.com/file/d/0B0shWvBC7Xa9cWh4YVdENjlLYkE/edit?usp=sharing

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]