Изследователски публикации по икономика (RePEc)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене

Изследователски публикации по икономика (ИзПИк), превод на български на Research Papers in Economics или RePEc, е база данни от работни материали, предпубликации, статии в списания и софтуерни компоненти, даваща достъп до повече от 700 000 статии в пълен текст. RePEc е резултат от съвместното усилие на доброволци от 57 страни за разпространяването на изследвания в областта на икономиката.

Проектът стартира през 1997, като негов предшественик е NetEc от 1993. Това е най-големият в света репозитар на академични материали.[1]

Информацията в базата данни се използва за нареждане по място на 20 000 регистрирани икономисти. Андрей Шлейфер е в момента икономистът с най-висок ранг, следван от Джоузеф Стиглиц, Джеймс Хекман и Робърт Баро.[2] Икономическият департамент на Харвард е на първо място, следван от Чикагския университет и Световната Банка.[3] Масачузетс е топ регион, следван от Великобритания и Калифорния. [4] Има и класация по поддисциплини.

Източник[редактиране | редактиране на кода]

Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното Лиценз за свободна документация на ГНУ   Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Research Papers in Economics“ в Уикипедия на английски. Оригиналната статия, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс - Признание, Споделяне на споделеното“, а за статии създадени преди юни 2009 — от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната статия, както и преводната страница, за да видите списъка на съавторите.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]