Компютърно пространство

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

„Компютърно пространство“ е международен фестивален форум на компютърните изкуства, съвременните електронни медии и комуникации, който се провежда в София ежегодно от 1989 г.

Организира се от Студентското общество за компютърно изкуство (СОКИ). Парнтьори през годините са били: ЮНЕСКО, Министерството на образованието и науката, Министерството на финансите, Централният военен клуб, Националният студентски дом, Чешкият културно-информационен център в София, Гьоте институт, официалните представители на Microsoft и Apple за България, фондация „Еврика“.[1] От 2003 до 2006 г. фестивалът се провежда под патронажа на президента Георги Първанов.

Централни теми на форума са компютърната анимация, компютърната графика, електронната музика, офлайн и онлайн мултимедията, уеб дизайнът. През годините в „Компютърно пространство“ са взели участие повече от 8000 проекта, представени от индивидуални участници и организации, измежду които водещи университетски центрове и студиа за съвременни изкуства и медии.[2] Председател на организационния комитет и съосновател на форума е Росен Петков.[3]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. Компютърно пространство 2004 обяви отличниците, в-к ComputerWorld, бр. 38, 2004
  2. 20 години „Компютърно пространство“, сайт на фестивала
  3. Секцията About сайт на Компютърно пространство

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]