Красимир Минев

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Красимир Минев
български спортен журналист
Роден: 5 декември 1961 г. (55 г.)

Красимир Минев е български спортен журналист. До 2014 г. е директор на спортният отдел на БТВ.

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Роден е на 5 декември 1961. Завършил е журналистика в Софийския университет. През 1988 започва да работи във вестник „Футбол“, а след това пише статии и във вестник „Подкрепа“. Също така работи и в БНТ. Между 1995 и 2000 г. заедно с Владимир Памуков са водещи на предаването „Планета спорт“.

На 9 септември 2000 г. е ранен в катастрофа на магистрала „Тракия“[1] Няколко дни по-късно стартира предаването студио Шампионска лига, излъчвано преди и след мачовете от най-авторитетния футболен турнир, на което Минев е водещ. Първоначално е излъчвано по БТВ, а в момента върви по БТВ Екшън и Ринг БГ. През 2006 журналистът е награден от КНСБ за творчески принос за възраждането и развитието на работническото спортно движение.[2]Журналистът притежава и други таланти, един от тях е пеенето. През февруари 2014 е уволнен от БТВ безпричинно. На негово място водещ на студио Шампионска лига става Алекси Сокачев.

От 1 ноември 2015 води собствено предаване по най-младата, но най-амбициозна русенска телевизия ТВН. Същевременно е водещ на „Код спорт“ по TV+.[3]

В свободното си време спортува футбол, тенис и баскетбол.

Източници[редактиране | редактиране на кода]