Павел Иванов

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Павел Иванов
Павел Иванов 
Роден: 25 юни 1969 г. (50 г.)

Обществена и политическа дейност

Павел Иванов е председател на Фондация "Безсмъртният полк"[1].

Той е председател и на Съюз на комунистите в България [2].

Павел Иванов е инициатор, основател и член на Инициативата на работническите и комунистическите партии в Европа (Брюксел, 2013).

Бил е председател на движение Комунистическо движение "Че Гевара"[3] от 1990 до 2013 година.

Той е сред организаторите на Антимонополните протести в България през 2013 година.

Член е на Изпълнителния съвет на Общия работнически синдикален съюз.

Член е на Управителния съвет на Сдружение „Орфей”.

Павел Иванов е бил част от листите за парламентарни, местни избори и избори за Евро парламента.

На 1 октомври 2013 г. участва в създаването на Инициативата на европейските комунистически и работнически партии – новия европейски комунистически интернационал, като ръководител на групата на комунистите, представящи България на форума в Брюксел[4].

Инициатива на европейските комунистически и работнически партии - новият европейски комунистически Интернационал


Биография

Павел Иванов е от град Пловдив. Той е магистър, със специалност „Българска филология”. Управител е на “Vita Verde” – агенция, която се занимава с подготовка и управление на проекти, свързани с образование, медии, PR и маркетинг, социология, обществени процеси, физическа активност.

Павел Иванов е работил като журналист, преподавател и ръководител. Павел Иванов е работил като журналист във вестник „Денонощен новинар”, „Пловдив In the Week”. Бил е мениджър на сп. „Имоти за вас”, създател и издател е на вестник „Локо Пловдив”, създател е на он-лайн медиите pulpudeva, eumolpia, plovdivhealth. Бил е мениджър в асоциация „Хебър” (на общини от Южен централен район) и фирмата „Балкан хляб”. Павел Иванов има практика като учител по български език и литература, бойни изкуства.

Павел Иванов 6 години е част от екипа на Община Марица (2006 - 2011), където е секретар на общинска комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Оглавява и PR отдела на общината. Като част от специалистите на Община Марица участва в разработването, спечелването, управлението и отчитането на 16 европейски и национални проекта на обща стойност 23 милиона лева. След промяна на кмета и екипа на общината и преди насочването му към самостоятелна дейност, той е координатор “Програми и проекти” в общинска фондация „Пловдив 2019” (Европейска столица на културата).


Допълнителни квалификации и интереси

Павел Иванов има допълнителни квалификации от Национална спортна академия, „Управление на малък и среден бизнес” от Център за професионално обучение „Фондация за социални инвестиции и ресурси”, „Квантитативни методи в клиничните изследвания на общественото здраве” от Harvard X, „Модерни методи на мислене и общуване” от Център за опит и идеи „Salve”.

Допълнителните интереси и занимания на Павел Иванов са свързани с историята, литературата, бойните изкуства, рехабилитацията.

Павел Иванов е женен, с един син – Константин.

Родственик е на революционера Петър Бонев от Перущица и на анархо-комуниста Жеко Гергинов, загинал през 1925 година в тъмниците на хасковския затвор.

Източници[редактиране | редактиране на кода]