Природата на община Сливница

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
„Природата на община Сливница“
Режисьори Ива Христова-Николова
Сценаристи Ива Христова-Николова
Оператор Ива Христова-Николова
Борис Николов
Монтаж Ива Христова-Николова
Жанр документален
Премиера 11 април 2014 г.
Времетраене 30 минути
Страна Флаг на България България
Език български, английски
Цветност цветен
Хронология
Свързани филми Забравените гори
Резерват Врачански карст

„Природата на община Сливница“ е български документален филм от 2013 г.[1]

Филмът представя животинския и растителния свят в община Сливница – около и в Алдомировското блато, второто по големина карстово блато в България, както и по рида Три уши. Проследява се животът в блатото и около него през четирите сезона и влиянието му за биоразнообразието[1].

Премиерата на филма се състои на 11 април 2014 г. в Дома на киното в София[2].

Продукцията „Природата на община Сливница“ е реализирана по Приоритетна ос 3 на Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.“ в рамките на проект „Възстановяване и опазване на благоприятното състояние на защитени видове в ЗМ Алдомировско блато“ и защитени зони в общините Сливница и Драгоман“, финансиран с договор № 5103020 – С-010, чийто бенефициент е Община Сливница, а неин партньор – Сдружението за дива природа „Балкани“[1].

Научен консултант е доц. д-р Борис Николов от Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания при БАН. Редактор е Александър Маринов–Санчо, а диктор – Димитър Кръстев[1].

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. а б в г Премиера на документалния филм „Природата на община Сливница“. // Сдружение за дива природа Балкани. Посетен на 02.02.2016. (на български)
  2. Премиера на документалния филм „Природата на община Сливница“. // Община Сливница, 08.04.2014. Посетен на 02.02.2016. (на български)

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]