Сантос Ириарте

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Сантос Ириарте
Лична информация
ПрякорЕл Канарио
Роден
Викториано Сантос Ириарте
2 ноември 1902 г.
Починал10 ноември 1968 г. (66 г.)
Монтевидео, Уругвай
Ръст170 см
ПостПолузащитник
Професионални отбори¹
ГодиниОтборМГ
1922–1932
1933
Расинг Монтевидео
Пенярол
?
?
(?)
(?)
Национален отбор
1924–1931 Уругвай5(2)
1. Информацията за мачовете и головете включва само местните първенства .
Сантос Ириарте в Общомедия

Сантос Ириарте (на испански: Santos Iriarte) е уругвайски футболист, полузащитник.

Кариера[редактиране | редактиране на кода]

За първи път Ириарте е повикан в националния отбор на Уругвай, за да участва в Олимпиадата през 1924 г. в Париж. Въпреки това, той и Паскуал Сома скоро след пристигането си в Париж напускат лагера на отбора, поради носталгия и се завръщат в Монтевидео. След това Сантос Ириарте не е викан за мачове на националния отбор до първата световна купа през 1930 г.

Ириарте играе във всички мачове на своя отбор на Световното първенство през 1930 г. и отбелязва 2 гола, включително във финалния мач срещу Аржентина. Ириарте отбелязва и в полуфиналите срещу отбора на Югославия.

На клубно ниво Сантос Ириарте не постига много успехи, тъй като играе по-голямата част от кариерата си за скромния Расинг клуб от Монтевидео, където все още е най-големият футболист, играл за него.[1] Въпреки това, в края на кариерата си, той прекарва 1 сезон в Пенярол, с който става шампион на Уругвай.

Отличия[редактиране | редактиране на кода]

Пенярол

Международни[редактиране | редактиране на кода]

Уругвай

Източници[редактиране | редактиране на кода]


  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Сантос Ириарте, Викториано“ в Уикипедия на руски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​