Питър Фонда: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
м замяна с n-тире; козметични промени
BotNinja (беседа | приноси)
{{lang-en}} => {{lang|en}}
Ред 24: Ред 24:
}}
}}


'''Пѝтър Фо̀нда''' ({{lang-en|Peter Fonda}}) е американски актьор, кинорежисьор, сценарист и продуцент. Той е син на актьора [[Хенри Фонда]], брат на актрисата [[Джейн Фонда]] и баща на актрисата [[Бриджит Фонда]].
'''Пѝтър Фо̀нда''' ({{lang|en|Peter Fonda}}) е американски актьор, кинорежисьор, сценарист и продуцент. Той е син на актьора [[Хенри Фонда]], брат на актрисата [[Джейн Фонда]] и баща на актрисата [[Бриджит Фонда]].


Когато е на 11 години, по погрешка се прострелва в стомаха, вследствие на което едва не умира. По-късно става близък с [[Бийтълс]].
Когато е на 11 години, по погрешка се прострелва в стомаха, вследствие на което едва не умира. По-късно става близък с [[Бийтълс]].

Версия от 02:51, 27 февруари 2019

Питър Фонда
Peter Fonda
Питър Фонда през 2009 година
Питър Фонда през 2009 година
РоденПитър Хенри Фонда
Починал
16 август 2019 г. (79 г.)
Активност1962 – досега
Награди Златен глобусНай-добър актьор в драма:
1997 — Златото на Ули
Най-добър поддържащ телевизионен актьор:
1999 — Страстта на Айн Ранд
Уебсайт
Питър Фонда в Общомедия

Пѝтър Фо̀нда (на английски: Peter Fonda) е американски актьор, кинорежисьор, сценарист и продуцент. Той е син на актьора Хенри Фонда, брат на актрисата Джейн Фонда и баща на актрисата Бриджит Фонда.

Когато е на 11 години, по погрешка се прострелва в стомаха, вследствие на което едва не умира. По-късно става близък с Бийтълс.

През 1968 година става продуцент и участва заедно с Денис Хопър и Джак Никълсън във филма, който става емблематичен и получава международна слава още с премиерата си през 1969 г. – Easy Rider.

Външни препратки

Шаблон:Актьор-мъниче Шаблон:Американци-мъниче