Време за приключения: Разлика между версии

Направо към навигацията Направо към търсенето
редакция без резюме
(Добавям снимка)
Етикети: Редакция чрез мобилно устройство Редакция чрез мобилно приложение
Редакция без резюме
 
== Герои ==
* '''Фин''' – 13-годишно (в началото 12-годишно, а по-късно 14, 15 и 16-годишно) (В епизода"Seventeen"фин става на 17)момче, което обича да приключенства и да помага на жителите в земята Ooo. Предполага се, че Фин е един от последните хора. През 8 сезон в мини-сериите „Острови“е разкрито, че има и други хора на островите. Според създателите всички островитяни имат известни мутациймутации, дори и Фин вероятно е мутирал в някаква степен. Фин е отгледан от родителите на Джейк, но после той открива биологичния си баща-Мартин Мъртенс. По време на „Острови“ Сюзан връща спомените си и отвежда Фин и Джейк на един от островите, на който според нея се намира майка му-Минерва. В последствие се оказва, че Минерва се е затворила в капсула и е прехвърлила познанията си в чипове, който е поставила в роботи-нейни клонинги. За това когато Фин среща един от клонингите тя се отнася към него като най-обикновен островитянин, който се нуждае от помощ. В пилотния епизод героят се казва Пен като създателя, но в сериала е преименуван на Фин. Пада си по принцеса Дъвколина Сладкодъвка, но когато тя му разбива сърцето, той се влюбва в принцеса Огън (стават гаджета, но после се разделят). Фин губи ръката си при последната битка с Лич, но на нейно място израства цвете. По-късно цветето се превръща в дърво, то се разпуква и на негово място се появява нова ръка, но с бодил на нея (от този бодил излиза Тревният меч). В края на сезон 8 при втория контакт между Тревния меч и Фин-меча, ръката на Фин (която е била самия Тревен меч) се отделя от тялото му и двата меча се обединяват, превръщайки се в тревно същество (което по-късно ще стане Филиз). След това Принцеса Сладкодъвка му дава нова, бионична ръка (с 3, а не с 5 пръста). В епизода „3 кофи“ се оказва че ръката има дигитален гид за употреба направен от принцесата, като и микрофон и много различни функцийфункции като вентилатор, скалоразбивач и косачка (с която „убива“ Филиз).
 
По време на 8-те сезона Фин използва 6 меча.
Четвъртият меч на Фин е Тревния меч. Той е създаден от Тревния Магьосник и е прокълнат от демон на тревата. Той става част от ръката на Фин и може да се пребира на китката му подобно на гривна. Той е „унищожен“ по време на последната битка между Фин и Лич. Мечът се оказва част от новата ръка на Фин и излиза от бодила му, когато той или самия меч се чувства заплашен.
 
Петият меч на Фин е Фин-мечът. Той е създаден при времеви парадокс, когато при плана за възраждане на Призмо. Фин среща себе си и единият от тях не изчезва, а се превръща в меч. Този Фин живее в малкия син кристал на меча и чува и вижда всичко, което се случва близо до меча като нормален човек. КеисталътКристалът се счупва, когато Принцесата на крадците го открадва и го използва срещу истинския Фин. При самозащита той го счупва и малкия Фин изчезва. По-късно Фин пее песен с магическа дупка и малкия Фин се вижда танцуващ в кристала, което показва, че той е все още вътре.
 
И двата меча са унищожени (Тревния и Фин-меча), след втория контакт между тях и образуването на Филиз.
 
Шестия меч на фин е мечът подобен на този на Дрънкалко. Не е известно от къде Фин се е сдобил с него.
* '''Джейк''' – най-добрият приятел на Фин. Той е говорещо куче, което има магически сили да се разтяга и намалява, превъплъщавайки се във всякакви форми и почти във всякаква големина. Той е на 28 вълшебни кучешки години в сезон 1 и на около 40 в сезон 8. Той също обича приключенията. Обича да яде спагети и сладолед и да се бори със злото. Също така свири на виола с приятелката си Дъга Белорога. Майката на Джейк, Маргарет, и баща му, Джошуа, също са говорещи кучета, които са се борели със злото и са разгадавали мистерии. Той е на половина променящо формата си извънземно. Любимата му игра е Война с карти и е много чувствителен ако не понеждавапобеждава. Той има тъмно престъпно минало. Прокълнат е от магьосник вътрешностите му да ухаят на ванилия. Той има пет малки белороги-кученца Джейк Младша, Ти.Ви., Ким Кил Уан (ККУ), Виола и Чарли. Той има и една внучка Бронуин-дъщеря на ККУ. В бъдещето Чарли вижда, че тоитой ще има поне още един внук-нейният бъдещ син Гиббон.
* '''Принцеса Дъвколина Сладкодъвка''' – хибрид от розова дъвка и човешко ДНК. Тя е на 19 години (всъщност само изглежда на толкова – тя е на 827 години) и управлява Кралство Бонбония (което е създадено от самата нея). Понякога проявява много силни чувства към Фин, но в повечето случаи се отнася към него като към най-обикновен приятел. Тя е много умна и отговорна и брани народа на царство Бонбония. Има малък брат, Бонбоненият Дракон Неди. Майка им е Дъвката Майка. В един момент кралят на Ооо окупира кралстотокралството и тя временно живее в хижа построена от чичо ѝ Гъмбол. Там тя живее с Ментовия Иконом. В мини-серийтесериите „Елементи“, тя е Елементала на Сладкишите и е най-силната от четирите.
* '''Дъга Белорога''' – дъгорог, кръстоска между дъга и еднорог. Тя говори на корейски език, но Джейк и Принцеса Сладкодъвка я разбират. Тя е добра приятелка на Принцеса Сладкодъвка. Обича да свири на виола и е гадже на Джейк. По-късно имат пет деца, които са кръстоска между куче и белорог.
* '''Цар Студ''' (''Саймън Петриков'') – първоначално учен, но след като намира прокълната корона (тази, която носи на главата си), се сдобива с магически сили, като заедно с това полудява и си изменя външния вид, докато не става в сегашната си форма. Той е бивш злодей в сериала и „краде“ принцеси, за да се ожени за тях. Короната му дава магически сили като заледяване и създаване на ледени чудовища и може да лети благодарение на брадата си. Живее в Леденото Кралство (създадено от самия него) заедно с пингвини, често се чувства неразбран и самотен.
* [[Марселин Абадийр|'''Марселин''']] – вампирско момиче на 1003 години (но изглежда на 18). Всъщност тя е хибрид между демон и вампир, като баща ѝ е демон от Нощосферата, който обича да смуче души, а майка ѝ е вампирка. Вместо кръв, изпива червеното от различни предмети. В някои епизоди тя има чувства към Фин. Въпреки че е вампирка, тя само се прави на зла. Умее да свири на китара и да пее. Също така чувства цар Студ като свой близък, защото я е защитавал и се е грижел за нея, когато тя е била малка, а той все още не е бил напълно полудял. Тя има бивш приятел Аш, когото тя ненавижда. В сезон 7 тя получава 8 епизода в които тя приключенства с Фин, Джейк и ПС. Там е разказана историята на вампирите. В последния епизод Марселийн се целува с Принцеса Сладкодъвка и с това започва тяхната любовна връзка.
* '''Принцеса Пихтиена Вселена''' (ППВ) – Тя е глезена и често саркастична, като това се случва най-вече щом скъсва с гаджето си Брад. Като всички принцеси, започва да харесва Фин. Живее в гората и понякога в хотел, защото ѝ е забранено да ходи в Пихтиеното Кралство. В мини-серийтесериите „Елементи“ ППВ е ПихтийениятПихтиеният Антиелемнтал.
* '''Биймо'''  (BMO)— интелигентна и чувствителна конзола за видео игри, живееща с Фин и Джейк. Тя/Той е техен приятел, камера, будилник и система за видео игри и може да вкарва хора в своите видео игри.
* '''Принцеса Огън''' – принцеса, а после и кралица на Огненото кралство. Тя е красива, но и много опасна за хората. Лесно се разгневява, но е добра. Когато се виждат за първи път с Фин, тя е очарована от него и започва малко по малко да го харесва. Фин също се влюбва в нея и взаимоотношенията им се разгорещяват в епизода „Огнена страст“. В епизода „Мраз и огън“ тя унищожава Леденото царство и къса с Фин, а в следващия епизод, „Земя и вода“, детронира баща си (който е зъл) и става кралица на Огненото кралство. В мини-епизодите „Елементи“, тя е Елементала на Огъня.
* '''Принцеса Дух''' – дух на принцеса, убита преди много време от своя любим. Той го е направил, без да иска. Предишното ѝ име е Принцеса Войник..
* '''Принцеса Скелет'''
 
* '''Принцеса Хубавка''' - тя се е споминала от плешивост.
 
* '''Принцеса Лакът''' – принцеса с открадната част от тялото си.
* '''Принцеса Зародиш/Ембрион''' – принцеса, живееща в лилаво мехурче.
Анонимен потребител

Навигация