Уикипедия:Заявки към администраторите/Архив/2022/юли

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Архив Това е архив на стари заявки към администраторите на Уикипедия:Заявки към администраторите.
Моля, не редактирайте съдържанието на страницата!
Ако желаете да направите нова заявка или да коментирате стара, използвайте текущата страница.

Стефан Диомов

Този [1] май е за блокиране (или статията за защита?). Чудя се дали е случаен вандал – първия път моментално беше отразен в пресата (тук и другаде [2]). --Randona.bg (беседа) 20:39, 30 юни 2022 (UTC)

✔Готово Готово. Засега сложих само полузащита върху статията за един месец. Ако вандализмите на IP-то се прехвърлят по други статии, ще се наложи блокиране. --Ted Masters (беседа) 01:21, 1 юли 2022 (UTC)

Потребител беседа:Вени Марковски

Някой би ли погледнал последните добавки от Потребител:Studierenbg тук понеже потребителят го е обърнал на чат със себе си и отговаряне на различни нишки без особен изглед да има реакция, просто за спорта. Rebelheartous (беседа) 19:25, 2 юли 2022 (UTC)

Каква е администраторската намеса, която се търси? Блокиране, защита? Ако е само за предупреждение или връщане на редакции, това може всеки да го направи. За мен това си е чиста форма на кибертормоз, но важното в конкретния случай е какво мисли Вени Марковски, който се оказва потърпевш от развихрянето на поредната марионетка на руско-еврейския студент по медицина? Ако той или другите колеги смятат, че това наистина е кибертормоз, веднага бих блокирал безсрочно всички потребителски сметки на кукловода. --Ted Masters (беседа) 01:18, 3 юли 2022 (UTC)
Аз сам щях да върна редакциите, но понеже е потребителска беседа и не ми се е случвало да го правя досега, реших да се посъветвам и тук.--Rebelheartous (беседа) 07:49, 3 юли 2022 (UTC)
Обмислях забрана за редактиране на страницата, но спря с глупостите там преди няколко дни (връщане само ще му изпрати нотификация...). Следя случая. --Спас Колев (беседа) 08:22, 3 юли 2022 (UTC)
Ужас, защо не е постоянно блокиран този рецидивист? Сега виждам какво е писал из Потребител беседа:Вени Марковски, това си е тормоз в най-чист вид. И като му погледнете другите редакции, не знам защо е търпян. Добавете и кукловодството и то не остана какво друго да може да измизерства. Хайде, който го забележи да действа! Или пак след месеци помия ще охкаме как било много работа да се изчисти. --Поздрави, Петър Петров 08:30, 3 юли 2022 (UTC)
Смятах първо да поискам разследване от проверяващите в Мета, за да съм напълно сигурен, че става въпрос за един и същи човек. Тъй като времето ми за Уикипедия напоследък е дефицит, това така и не се случи. И понеже нямам стопроцентова сигурност, че наистина става въпрос за един и същи човек (макар че по редакциите това се подразбира), решавам да не прибързвам и да бъда по-консервативен с действията, касаещи масови блокирания. --Ted Masters (беседа) 15:09, 3 юли 2022 (UTC)
Но си събрал всичката сган на едно место, което улеснява много задачата, така че благодаря. --Поздрави, Петър Петров 20:26, 3 юли 2022 (UTC)
Блокирах всички марионетки според Уикипедия:Разследвания_на_марионетки#Medupdate. Премахнах всички редакции от Потребител беседа:Вени Марковски. Създавал е шаблони, слагал е тези шаблони из беседи, не знам още какво е мазал. Предвид многократно демонстрираното, че създаването на неутрална енциклопедия не е целта, мисля че е най-добре да се пусне бот да върне всичко безусловно. Никой не е длъжен да се занимава ръчно и да отделя дни наред на още един Mbp-eu. --Поздрави, Петър Петров 08:48, 3 юли 2022 (UTC)

Отмяна на преместване на Етно рок към Потребител: Етно рок

Не знаех че такова преместване от основното пространство към потребителска страница въобще е възможно, но според мен е недопустимо. Самата страница е за бързо изтриване по У:БОИ. Сале (беседа) 13:22, 4 юли 2022 (UTC)

✔Готово Готово --Спас Колев (беседа) 14:32, 4 юли 2022 (UTC)

Rename a few files

Hello!

Sorry for writing in English. The file extension (.jpg) of these files don't match their MIME (image/png) and they hence need to be moved:

Thanks. Jonteemil (беседа) 22:54, 9 юли 2022 (UTC)

✔Готово Готово --Спас Колев (беседа) 09:13, 10 юли 2022 (UTC)

Преместване на страница от инкубатор

Здравейте,

Мога ли да ви помоля да прегледате страницата Къде е Янек, която се намира в инкубатор и да дадете мнение, какво и дали е необходимо да се допълни още, за да бъде публикувана страницата?

Благодаря предварително за съдействието.


Поздрави, Petkan5 (беседа) 12:16, 12 юли 2022 (UTC)

Тази страница е за бързо изтриване. Изобщо няма място в Уикипедия. вж. У:НЕЕ. Сале (беседа) 14:22, 12 юли 2022 (UTC)
Какво според вас трябва да се поправи, за да бъде публикувана. В Уикипедия има подобни страници, ето линк: https://en.wikipedia.org/wiki/Disappearance_of_Lars_Mittank дори е свързана с България.
Благодаря. Petkan5 (беседа) 19:01, 13 юли 2022 (UTC)
Petkan5, прочетете внимателно У:Е и У:НЕЕ и би трябвало сам да си отговорите на въпроса защо тази статия няма място в енциклопедия каквато е Уикипедия. Също така прави впечатление, че от 45те външни препратки 43 са към статии в trud.bg който е в списъка с не особено благонадеждни източници У:СФИН. Сале (беседа) 12:56, 14 юли 2022 (UTC)

Блокране на потребител НиколайБойков

Моля за блокирането на потребител @НиколайБойков във врзъка с непрестанните му вандалщини по статии свързани със РСМ. @Мико вече опита да се разбере с този човек, но това е просто невъзможно, вървим след него и връщаме редакциите му, докато на беседата му, той влиза в излишни спорове с Мико. Станислав Николаев 07:24, 15 юли 2022 (UTC)

моля блокиране на вандалстващи редактори, непозволяващи промени в език на омраза, и привеждащи статиите в съответствие с реалностите, а не с националистически мнения и представи на редакторите. не е ок. кой влиза в излишен спор също не е съвсем ясно. наличието и съществуватето на македонскки език е безспорно. НиколайБойков (беседа) 07:30, 15 юли 2022 (UTC)
Информирах редактора за това как функционира Уикипедия. Принципно, при такива случаи е по-добре да се приложи отнемане на правото за редактиране на определени статии, не цялостно блокиране. Ако редакторът продължава да не се съобразява с принципите на Уикипедия, ще му отнема правото да редактира определени статии. --Стан (беседа) 08:01, 15 юли 2022 (UTC)
И аз го предупредих. Ако продължи, ще го блокирам. --Молли (беседа) 08:24, 15 юли 2022 (UTC)
У:ПТВ, за което го информирах и той категорично отказа да прочете, е нарушено. Мислех слепо се налага изпълнението му. -- Мико (беседа) 08:25, 15 юли 2022 (UTC)
✔Готово Готово Две седмици. --Молли (беседа) 09:29, 15 юли 2022 (UTC)

Текст към картинка на деня 15 юли

Здравейте, има несъответствие между картинката на деня и пояснителния текст. Glagoli (беседа) 08:38, 15 юли 2022 (UTC)

Залез в пустинята Намиб? Не виждам несъответствие? Или пък може вече да е оправено.усмивка-- Алиса Селезньова (беседа) 09:51, 15 юли 2022 (UTC)

Телематик Интерактив

Моля, за възстановяване на статията Телематик Интерактив, своеволно и без дискусия изтрита от Потребител:StanProg. Благодаря. Rebelheartous (беседа) 11:37, 15 юли 2022 (UTC)

✔Готово Готово - според мен не е за бързо, има няколко независими източника. Може да се тества с едно гласуване на У:СИ дали листване на БФБ покрива У:З. --Спас Колев (беседа) 18:50, 15 юли 2022 (UTC)

Преместване на статията за арх. Петър Тодоров от инкубатор

Здравейте,

написах следната статия:

Чернова:Петър Тодоров

Сравнявах със статиите на други архитекти и не виждам грешката си, поради която статията все още не е одобрена.

Цитирал съм различни издания като книги, енциклопедия, специализирани архитектурни издания, БНР и т.н.

Можете ли да ми дадете информация къде греша?

Благодаря Ви предварително!

Nikolapetkov1984 (беседа) 08:19, 16 юли 2022 (UTC)

Не Невалидна заявка към администраторите според У:ЗА#Какво_НЕ_може_да_искате т.6. --Поздрави, Петър Петров 10:18, 16 юли 2022 (UTC)

Наименованието е неудачно в няколко аспекта. "Триделна" е общоупотребимата българска дума. Две чуждици да се следват е нещо, което езиковите редактори навсякъде поправят. "Господство" (Herrschaft) e оригиналната дума, която Макс Вебер систематично използва. В англоезичната уикипедия има две статии - една за концепцията, друга за посмъртно публикуваната студия - и терминологията там се разминава. Предлагам на администраторите/оторизираните юзъри да преименуват страницата на Триделно класифициране на господството. 46.10.49.177 20:01, 16 юли 2022 (UTC)

За преименуване ли става въпрос? Ако да, това е по-подходящо за беседата към самата статия. Моля, четете упътванията в началото на тази страница, преди да отправите заявка. Благодаря! --Ted Masters (беседа) 01:18, 17 юли 2022 (UTC)

Okalinov

Моля, за блокиране на Потребител:Okalinov, за когото препоръките на администратори не важат. Rebelheartous (беседа) 10:53, 15 юли 2022 (UTC)

Виждам, че редакцията е върната. По-скоро статията е за заключване, и то само ако войната продължи (в момента изглежда спряла). --Поздрави, Петър Петров 19:54, 15 юли 2022 (UTC)
А според мен пък статията по-скоро трябва да остане отворена за редакции от останалите регистрирани потребители. Двамата вечно спорещи трябва да бъдат блокирани от редактиране на страницата, поне докато не достигнат някакъв компромисен вариант. Заради тяхната война, водеща се с години наред, се получава така, че всички останали редактори не могат да редактират статията. --Ted Masters (беседа) 01:27, 17 юли 2022 (UTC)
Сега виждам, че и аз съм се опитал да помогна, а и други хора: Уикипедия:Искания_за_посредничество/ПФК_Черно_море_(Варна). Пет години по-късно нулев резултат по същия един въпрос: кога е основан футболният клуб. Така че аз ще пропусна тая заявка, защото наистина рискувам да съм много пристрастен. Поздрави, Петър Петров 20:57, 18 юли 2022 (UTC)
Ами не, не е спряла въпреки намесата на Спас и въпреки препоръката на Ted Masters. Този е от най-дразнещите вандали, които никога не спират и са тук, за да напишат една статия за компанията, в която работят или отбора, който подкрепят. Моля, за намеса.--Rebelheartous (беседа) 19:23, 18 юли 2022 (UTC)
Не бих искал да налагам блокирания, свързани с тази страница, защото вече бях замесен като редактор във въпросния спор. Предупредих го на беседата му, надявам се за последен път. Ако обаче пак направи връщане, без да е започнал дискусия по спорните точки, ще поискам и аз да бъде блокиран. --Ted Masters (беседа) 04:07, 19 юли 2022 (UTC)

Уесли Снайпс

Моля, за защита на статията от нерегистрирани потребители за неопределен период от време. Благодаря. Rebelheartous (беседа) 20:35, 19 юли 2022 (UTC)

Rumensz

Моля, за дискусия с потребителя, който е окупирал целия раздел Писатели, като връща всяка една редакция на други потребители (например с Карбонаро, с Мико, с Алиса Селезньова, с мен и т.н.) Това са само малка част от статиите, в които Румен не позволява някой друг да редактира и смята статиите за своя собственост. Rebelheartous (беседа) 11:10, 15 юли 2022 (UTC)

За. Изключително е неприятно, че изпадаме в такава ситуация, но очевидно нямаме друг избор и ни е необходима външна намеса. Наблюдаваме пренебрегване на източник, незачитане на мнението на другите потребители, отхвърляне на предложение за допитване до експерти (в случая служба „Езикови справки“). Единствено се връщат някакви редакции с цел да се наложи правотата на въпросния потребител, а опит за разрешаване на спора няма. Carbonaro. (беседа) 11:23, 15 юли 2022 (UTC)
Не Няма нужда от администраторски привилегии за дискусия с потребител, всеки може да го направи. --Поздрави, Петър Петров 19:51, 15 юли 2022 (UTC)
Петър Петров: Не става въпрос за това. Както споменах, разговорите не помагат. Потребителят упорито връща всички редакции, не съобразявайки се с източника. Carbonaro. (беседа) 06:31, 16 юли 2022 (UTC)
Може би нещо сте се объркал? В първото изречение в началото на раздела ясно пише каква е заявката. Поздрави, Петър Петров 07:38, 16 юли 2022 (UTC)
Петър Петров, може би Вие сте се объркали. Потребителят, подал заявката, е с дългогодишен опит и е напълно наясно, че дискусия може да проведе всеки един. В случая дискусия клони към администраторска намеса. Нужно е да се хвърли един поглед върху статиите: Колин Фалконър, Зигфрид Обермайер, Петер Терин, Джуд Деверо, за да се добие представа за каква арогантност говорим. И може би би било добре да се запознаете с термина евфемизъм. Carbonaro. (беседа) 12:22, 16 юли 2022 (UTC)
Carbonaro., дългогодишен редактор като Rebelheartous би трябвало да е напълно наясно, че администраторите не са нито модератори нито арбитри и съответно подобна заявка е крайно неуместна. Същото би трябвало да се отнася и за Вас. За Rebelheartous всъщност съм убеден че го знае тъй като многократно му е казвано тук. Умишленото подаване на заявки за арбитраж като тази трудно може да се смята за конструктивно поведение. -- Сале (беседа) 04:40, 17 юли 2022 (UTC)
На всеки му е ясно, че администраторите не са арбитри. Никой обаче не може да отрече, че Rumensz на моменти се държи доста некоректно. И ако връщането на всички редакции на страниците му, които той смята за своя собственост, е приемливо поведение, незачитането на източници и откритото заяждане, представям си докъде ще стигнем. И тъй като пак ще има неразбрали, ще го кажа в прав текст: Rumensz има склонността да прекрачва границата, демонстрира високо самочувствие и несъобразителност. Макар да създава качествени статии, в разговори с други редактори проличава, че не е напълно наясно какво не е Wikipedia. Бихме се равдвали, ако администраторите вземат мерки, като отправят предупреждение на съответния потребител, защитят страниците заради вандалски прояви или ако сметнат за необходимо, да отнемат правото на редактиране за определен срок. Не разбирам мотивите ти, Сале. Подкрепяш вандализма ли? Или може би, за разлика от нас, имаш много свободно време, което искаш да прекараш в безсмислено връщане на правилни редакции, които някой смята за неправилни? Трябва да добавя, че потребителят, когото обсъждаме, нарушава и У:БОИ. Сега очаквам заявката отново да бъде отхвърлена, защото не отговаря на изискванията. Carbonaro. (беседа) 08:26, 17 юли 2022 (UTC)
Напълно споделям мнението за приносите и поведението на Rumensz. Напълно отхвърлям спекулациите за мотивите на Сале. Carbonaro., ако не мжете да си направите труда да напишете точно какво искате, то не занимавайте другите че не го получавате. Поздрави, Петър Петров 09:18, 17 юли 2022 (UTC)

Бихме се равдвали, ако администраторите вземат мерки, като отправят предупреждение на съответния потребител, защитят страниците заради вандалски прояви или ако сметнат за необходимо, да отнемат правото на редактиране за определен срок

Колко по-директно да го кажа, Петров? Carbonaro. (беседа) 09:31, 17 юли 2022 (UTC)
Carbonaro., ако това „Бихме се равдвали, ако администраторите вземат мерки ...“ не е искане за арбитраж то какво е? Да не говорим че не просто е против против правилата на тази страница а отива много по-далеч. Администраторите не могат да отнемат правото на редактиране по собствено усмотрение! Фактът че въобще се повдига този въпрос тук на У:ЗА а не на Разговори където му е мястото говори за меко казано некоректно поведение. Сале (беседа) 14:10, 18 юли 2022 (UTC)

Колко правилно го е казал класика - "смешен плач" или "другарко, пък той.. . Относно някакво"обсебване" - В България годишно се издават около 5000 заглавия, в САЩ около 1000 000. Написал съм статии за 2700 автори, значи има поне 10 пъти повече за създаване. И пак класика - "Едно е да искаш, друго е да можеш, трето четвърто е да го направиш!" Който го може, го може. Като не можеш, се заяждаш да ти обърнат внимание. 50 години съм учил едно, и няма да се съглася на измишльотини. Не, че немога да разместя текста и българският превод да е в кавичките, а латиницата в скобите. Но няма да приема "френското" предложение. Както и други, само и само някои редактори да покажат, че уж допринасят. Българският език е по-важен. Пишете статии! --Rumensz (беседа) 12:54, 17 юли 2022 (UTC)

Дълбоко оценяваме това, че пишеш статии. Но според мен е малко излишно всеки път да го изтъкваш.

50 години съм учил едно

Езикът непрекъснато се променя. Последното издание на Официалния правописен речник е от 2012 г. Там изрично е упоменато правилото, че собствени имена, написани с некирилски букви, не се пишат в кавички.

Но няма да приема "френското" предложение

Нищо френско не виждам. Ако има съвпадение в българските и френските правила, това не е повод да ги заобикаляме.

само и само някои редактори да покажат, че уж допринасят

За другите не знам. За себе си мога да кажа, че не е необходимо на никого да показвам нищо.

Българският език е по-важен

Именно, де. Затова нека да спазваме правилата в българския език, става ли? Carbonaro. (беседа) 13:58, 17 юли 2022 (UTC)
Имената на книгите не са собствени имена. Дори само фактът, че се издават с различни такива е показателен. --Rumensz (беседа) 17:03, 17 юли 2022 (UTC)
Точно заради това съмнение, което имаш, ти предложих да отправиш запитване към „Езикови справки“. Хората с удоволствие ще ти помогнат и още по-хубавото е, че може да научиш нещо ново. Carbonaro. (беседа) 19:44, 17 юли 2022 (UTC)

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── Моля цялата тази дискусия да бъде преместена на У:Р където ѝ е мястото. -- Сале (беседа) 15:05, 20 юли 2022 (UTC)

Блокиране на @Rumensz и @Carbonaro. по У:ПТВ

Всяка от статиите изброени в предната заявка от Мико е достатъчна. Колин Фалконър, Зигфрид Обермайер, Джуд Деверо, Хелена Хеншен, Петер Терин, Хамънд Инис, Джон Хардинг Сале (беседа) 14:15, 18 юли 2022 (UTC)

Няма нужда от чак такава драстична мярка. Нека не прескачаме стъпката с обяснение от админ на потребителската му беседа, за която по-горе помолих. Да не говорим, че само преди няколко месеца беше вече блокиран.--Rebelheartous (беседа) 19:31, 18 юли 2022 (UTC)
Rebelheartous, не виждам Carbonaro. да е бил блокиран въпреки упоритото нарушаване на У:ПТВ на посочените статии. Това че Rumensz е блокиран и преди не го освобождава от изискването да спазва правилата. По-сскоро обратното. Да припомня че блокирането не е арбитраж какъвто струва ми се вие двамата с Carbonaro се опитвате да предизвикате. Сале (беседа) 19:46, 18 юли 2022 (UTC)
И в допълнение У:ПТВ се налага според правилата сляпо и поне според мене се е доказало като едно от най-ефективните правила тука. -- Мико (беседа) 07:06, 19 юли 2022 (UTC)
✔Готово Готово. Поздрави, Петър Петров 21:01, 18 юли 2022 (UTC)
Двамата редактори R и C продължават с играта си да връщат редакциите ми, а това определено е тенденциозно. Даже повече от тенденциозно. Ми то като не можеш да пишеш статии, що да не вандалстваш статиите на тези, които могат. --Rumensz (беседа) 12:01, 20 юли 2022 (UTC)--Rumensz (беседа) 12:01, 20 юли 2022 (UTC)

Освен всичко друго обижда и на населено място. Докога ще търпим това?--Rebelheartous (беседа) 12:09, 20 юли 2022 (UTC)

Не помня да съм връщал редакции наскоро. Carbonaro. (беседа) 12:11, 20 юли 2022 (UTC)

Защита на статии

Моля за защита до изясняване на проблема на някоя беседа на статиите Колин Фалконър, Зигфрид Обермайер, Джуд Деверо, Хелена Хеншен, Петер Терин, Хамънд Инис, Джон Хардинг, в които от няколко дена се вихри редакторска война между Румен и Каробнаро. Благодаря. Мико (беседа) 13:54, 18 юли 2022 (UTC)

Блокирани са воюващите, според долната заявка. Да бъдат ли защитени статиите все пак? Поздрави, Петър Петров 21:03, 18 юли 2022 (UTC)
Ами, засега не, но ако пак се започне след края на блокирането (в което съм убеден) - да, за да може поне някой от тях да отвори беседа и да започне обсъждане на проблема, към което се опитах безуспешно да склоня единия. -- Мико (беседа) 07:06, 19 юли 2022 (UTC)
Ще има нужда от защита. Юзърът продължава с вироглавия си нрав.--Rebelheartous (беседа) 11:59, 20 юли 2022 (UTC)
Докога да чакаме да се спре гаврата със смяната на имената на световноизвестни писатели като Колин Фалконър и Джуд Деверо?--Rebelheartous (беседа) 18:16, 22 юли 2022 (UTC)

Блокиране на Илиев2010

Моля за блокиране по усмотрение - според мен дълго - на потребителя на базата на това [3], на цялата дискусия в раздела и беседата му. Мико (беседа) 17:19, 23 юли 2022 (UTC)

Може би е добре да изчакаме да отговори на Разговори, въпреки че формално би трябвало да бъде блокиран незабавно за една година от днешна дата. Честно казано след толкова много години спорове с въпросния потребител на тема качество май не си заслужава.-- Сале (беседа) 23:32, 23 юли 2022 (UTC)
Ok Прегледах отново редакциите на колегата и обмислях доста какво би било най-справедливото и полезно за Уикипедия решение.
Изключително важно е за добруването на Уикипедия редакторите да са свободни да изразяват своите мнения, дори когато тези мнения може да са много различни от общия консенсус – защото, както пише и в У:КОНС, „[к]онсенсусът не е нещо, заковано с пирон“ и „[п]онякога [у]икиобщността трябва, и дори е необходимо да промени гледната си точка по някой въпрос“. Но има едно важно условие: изразяването на мнение трябва да бъде добронамерено и, доколкото е възможно, конструктивно. Макар колегата да е възможно да повдига някои разумни въпроси, върху които да би било полезно да се проведе дискусия, начинът, по който го прави, е крайно неконструктивен. Как би могло да има разбирателство, когато колегата нарича мнозинството редактори „подлизурковци“ и „изживяващи се като богове“, а самата общност – „фалшива“. И това след като е бил многократно предупреждаван да не използва епитети по адрес на други потребители. За съжаление, дори качеството на енциклопедичните приноси на колегата е под въпрос, както е видно от беседата му.
Искам да подчертая, че конфликтността в поведението не е проблем сама по себе си. Всички имаме своите чепатости, и някои от нас могат да бъдат – по-често или по-рядко – още по-чепати. Важна е съвкупността от фактори. Имаме колеги, които по-често влизат в конфликти, но които като цяло имат конструктивно поведение и подчертано полезен принос за Уикипедия. Случаят тук, за съжаление, не изглежда такъв, а точно обратното: крайна токсичност и не особено качествени приноси. Само едното или само другото може би щеше да бъде приемливо. Но комбинацията единствено вреди на енциклопедията. Като капак имаме и явната недобросъвестност със заобикалянето на някогашното блокиране, макар предвид изминалото време да го смятам за второстепенен и дори малозначителен фактор. Но то все пак е още един щрих от цялостен негативен модел на поведение.
В светлината на написаното, според мен безсрочно блокиране по У:НЕТУК би било правилно решение. Но тъй като вярвам в презумпцията за добронамереност и още повече в това, че хората сме способни да се саморазвиваме, склонен съм да дадем още един шанс на колегата да премисли своето поведение в Уикипедия и въобще отношението към проекта. В тези случаи е важно човек да има достатъчно време за саморефлексия, и, като се има предвид, че при предишни случаи беше наложено едномесечно блокиране, в този случай налагам блокиране за период от три месеца.
Искрено се надявам и вярвам, че колегата Илиев2010 ще използва това време, за да види собствените си кривици, и че ще намери силата и достойнството да ги превъзможне със своите собствени сили и да се завърне като един може би пак имащ своето собствено, различно и полезно мнение, но също конструктивен, диалогичен, а с това и уважаван и ценен член на общността.
— Luchesar • Б/П 15:02, 24 юли 2022 (UTC)

Преместване на германски метъл групи

Не мога да преместя следните страници „Megaherz“ към „Мегахерц“, „Axxis“ към „Аксис“ и „Accept“ към „Аксепт“, понеже вече съществуват целеви страници с това заглавие или заглавието. Администратро може ли да направи това? Станислав Николаев 06:21, 27 юли 2022 (UTC)

Само за „Аксепт“ имаше нужда от администратор - другите трябва да са с разширение „(група)“, тъй като мегахерц сочи към херц, както и трябва да е, а статия за аксис съществува, тъй като явно е вид прешлен.усмивка-- Алиса Селезньова (беседа) 08:22, 27 юли 2022 (UTC)
Здравей, разбира се, въобще не се сетих за мегахерц, най-маллко пък за прешленът.... Благодаря Алиса. Станислав Николаев 09:05, 27 юли 2022 (UTC)

редакция и преместване на статия за доц. Емилия Тодорова Минева

Здравейте,

И аз като Nikolapetkov1984 се нуждая от съдействие във връзка със статията, която редактирам - за доц. Емилия Тодорова Минева. Тя също е в режим на чернова. Добавила съм бележки, източници и външни препратки и понеже не ми се иска да прекалявам с обема, моля някой да ми помогне за преместване или със съвет за подобрения.

Благодаря предварително и се извинявам, ако не съм адресирала правилно молбата си, но нямам още достатъчно опит.

Molinesia Molinesia (беседа) 22:11, 27 юли 2022 (UTC)

Не Моля, прочете упътването в началото на тази страница. --Ted Masters (беседа) 01:21, 28 юли 2022 (UTC)
Прочетох@Ted Masters, и съм сложила шаблона помощ, ще отида и в разговорите, макар че там съм писала вече.
Ако не се получи, ще се откажа и ще бъде пръв и последен опит.
Благодаря, приятен ден!
Molinesia Molinesia (беседа) 07:58, 28 юли 2022 (UTC)