Уикипедия:Заявки към администраторите/Архив/2023/септември

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Архив Това е архив на стари заявки към администраторите на Уикипедия:Заявки към администраторите.
Моля, не редактирайте съдържанието на страницата!
Ако желаете да направите нова заявка или да коментирате стара, използвайте текущата страница.

Моля за някаква защита на статиите за Лозарево и Сунгурларе, поради вандализиране за пореден ден от различни IP-та. Elizaiv22 (беседа) 17:22, 3 септември 2023 (UTC)

✔Готово Готово - полузащитена за седмица. --Спас Колев (беседа) 13:44, 4 септември 2023 (UTC)

Дългосрочно блокиране на 93.175.247.211

Всичките редакции от този адрес освен една са замяна на Украина с Русия в Кадиевка. Сале (беседа) 22:23, 4 септември 2023 (UTC)

✔Готово Готово. Блокиран за две седмици. --Ted Masters (беседа) 05:21, 5 септември 2023 (UTC)

Здравейте, бих желал да редактирам ПФК ЦСКА (София)

Фен съм на ЦСКА от 1968г.

  1. Бих желал да подобря някои изречения в раздел: Най-нова история;
  2. Бих желал да подобря някои изречения в раздел: Стадион;

Compasbg (беседа) 16:09, 5 септември 2023 (UTC)

Compasbg, би трябвало да можете да я редактирате, защото сте автоматично одобрен редактор, а статията е само полузащитена, което не позволява на нерегистрирани и регистрирани наскоро редактори да редактират. Може би сте пробвали да редактирате, без да сте влезли в профила си?
— Luchesar • Б/П 09:08, 7 септември 2023 (UTC)

Виктория Лазарова Мис

Днес създадох страница с информация за дъщеря ми , която в момента е със статут - "За изтриване". Цялата информация е достоверна и не зная каква е причината Lglplv (беседа) 14:11, 15 септември 2023 (UTC)

Статията не е изтрита и може да бъде намерена в Чернова:Виктория Лазарова Мис, тъй като не отговаря на изискванията на Уикипедия (Уикипедия:Оформление и може би У:ЗХ). --ShadeOfGrey (беседа) 14:10, 16 септември 2023 (UTC)

Защита на Николай Денков

Моля за някаква форма на защита на статията за Николай Денков. Elizaiv22 (беседа) 20:48, 16 септември 2023 (UTC)

Elizaiv22, и аз тъкмо щях да пусна такава заявка, но защо ти си връщала вандализирани версии? Някакво объркване ли е станало? Става въпрос за тази редакция 1 Radiohist (беседа) 20:50, 16 септември 2023 (UTC)
Защото при мен последната видима версия беше с вандализирано описание и я върнах. Само че докато намеря коя е последната изцяло читава версия, другият потребител върна връщанията и нещо не стана ясно кой какво се опитва да постигне. Elizaiv22 (беседа) 20:52, 16 септември 2023 (UTC)
Elizaiv22 Окей, ама не е окей. А защо не си направи труда да я коригираш? Защо върна версия, където пише, че Николай Денков е терорист?Radiohist (беседа) 20:53, 16 септември 2023 (UTC)
Вече отговорих - докато търсех коя е последната изцяло вярна версия, която да "редактирам", другият потребител върна редакциите, мислех че е вандал. Друго? Elizaiv22 (беседа) 20:55, 16 септември 2023 (UTC)
Elizaiv22 Това не е обяснение. Ясно се вижда, че версията, която сте върнали не е читава. Не разбрах защо не сте я прегледали и коригирали, но..... сега е най-важно да се защити самата статия.Radiohist (беседа) 20:58, 16 септември 2023 (UTC)
Това е все едно аз да ви питам като сте мислил да пуснете заявка за защита защо не сте я пуснал. Ясно се вижда, че редакциите се случват в рамките на минути - аз връщам версия, която ми се струва вандализирана, виждам, че има още за оправяне, почвам да търся коя е последната версия без вандализми и междувременно последният редактирал потребител връща това, което съм видяла като вандализъм, съответно отново го махам. Наистина не мога да ви разбера претенциите в момента и ми е малко абсурдно да се "обяснявам" в пет поста за нещо, което вече посочих, че явно е объркване в намеренията ни с другия редактор. Elizaiv22 (беседа) 21:01, 16 септември 2023 (UTC)
Elizaiv22 Може би просто трябваше да откриете последната читава версия и да върнете към нея както по-рано стори Carbonaro. Смятам че този разговор не е продуктивен. Ако смятате че съм целял да ви уязвя - това не е вярно. Просто не смятам Николай Денков за теторист. усмивкаRadiohist (беседа) 21:07, 16 септември 2023 (UTC)
Определено е непродуктивен. Защото "съветите" какво е трябвало да направя, можехте да ги изпълните и вие. Вместо това губим време в "обяснения" тук. Elizaiv22 (беседа) 21:12, 16 септември 2023 (UTC)
Вашата последна реплика е прочетена от:   Radiohist Radiohist (беседа) 21:19, 16 септември 2023 (UTC)
✔Готово Готово. Полузащитена за седмица. --Ted Masters (беседа) 23:12, 16 септември 2023 (UTC)

Защита на Леа Коен от IP 88.19.22.211

Моля за защита на статията Леа Коен от IP 88.19.22.211, което упорито трие информация с източник. Randona.bg (беседа) 20:22, 18 септември 2023 (UTC)

✔Готово Готово полузащита за един месец. --ShadeOfGrey (беседа) 20:34, 18 септември 2023 (UTC)

Орли Анроу (Забрана за редактиране и проблем с профила ми?)

Здравейте, отказана ми е редакция на статията и профила ми е остранен по някаква причина. Исках да редактирам изказа, да добавя източници и категория. Информацията е достоверна и не разбирам защо профила ми е ограничен за редакции. Тъй като съм нов потребител, може и някой друг да направите промените вместо мен ако пропускам нещо, но не мога да публикувам текста нито като редакция, нито в беседа. Ако може да ми помогнете и да кажете къде мога да публикувам промените. Благодаря и хубав ден!

Mrwikicolumbus (беседа) 07:10, 20 септември 2023 (UTC)

Това не е заявка за администраторите. По-горе пише какво може и не може да искате. Нормално е да Ви е отказана редакция, след като сте премахнали шаблон за липса на енциклопедична значимост. Като млад редактор би трябвало просто да добавите източници, които да покажат значимостта и да оставите по-опитните редактори да преценят дали това е достатъчно за да се приеме, че обектът на статията е достатъчно енциклопедично значим. Сметката Ви няма никакви ограничения, просто с редакциите си сте задействали филтри, които са Ви показали предупреждение и вероятно не са Ви дали възможност да извършите определено действие. Стан (беседа) 08:57, 20 септември 2023 (UTC)

Моля за защита на страницата от IP 88.80.155.235, който упорито я вандализира. Radiohist (беседа) 10:36, 20 септември 2023 (UTC)

✔Готово Готово. Полузащитена за седмица. --Ted Masters (беседа) 11:29, 20 септември 2023 (UTC)

Потребител регистриран без намерение за конструктивно участие тук

Здравейте, от началото на годината тук е регистриран потребителят Gurther. До момента той няма абсолютно никакви конструктивни редакции тук. Споменава в някои от редките си коментари за бугарскиот литературен норм и за бугарската пропаганда, което е меко казано провокативно. На личната си страница е изтипосал манипулативни текстове извадени от контекста с цитати на български революционери от Македония. Днес реши се опита да ги преведе на езиковата си норма, което според мен подсилва провокативния елемент и го помолих да ги остави в оригинал, понеже тези хора са писали на български. Той се опита на няколко пъти да ми върне редакциите, като промени дори и текста на написаното от мен. Пиша тук, понеже в спора се намеси Carbonaro който не е запознат с казуса. Идеята ми е следната: Gurther е блокиран безсрочно на английската уикипедия. Там профилът на личната му страница е откровено антибългарски. Цялата му редакторска дейност там беше разрушителна с постоянни редакторски войни и агресия спрямо статиите свързани с всичко българско в Македония. В резултат получи безсрочен блок. Проверете тук https://en.wikipedia.org/wiki/User_talk:Gurther След това същият се развихри на македонската уикипедия. На македонската уикипедия нещата стигнаха дотам, че не можех да повярвам на очите си. Беше блокиран за българофобия. Вижте линка: https://mk.wikipedia.org/w/index.php?title=%D0%A1%D0%BF%D0%B5%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0:%D0%94%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D0%BA/block&page=%D0%9A%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BA%3AGurther Няма смисъл да обяснявам, че връща там всяка редакция на българските потребители без каквато и да е мотивировка. Предлагам този редактор да бъде блокиран, понеже не допринася по никакъв начин за развитието на българската уикипедия и с поведението си показва неуважение към проекта и редакторите. Благодаря. Jingiby (беседа) 17:49, 20 септември 2023 (UTC)

@Jingiby Како што се сеќаваам нема логика да користиш моето блокирање во други јазични википедии, моите уредувања се конструтивни, видите ги ваму Специални:Приноси/Gurther, Јас сакав да си го користам мојот јазик во мојата корисничка страница, ти одлучи сепак да играш против правилата на Википедија и намерно злоупотребно ми ја уредуваша мојата страна иако не беше против законот за Википедија, и сега јас сум тој што ќе биде пријавен? Овоа не е конструктивно уредување и однос од твојата страна, овоа а дискриминација, и ако ќе продолжите оваа Википедија ќе биде пријавена. Gurther (беседа) 17:58, 20 септември 2023 (UTC)
Ето някои от коментарите при редакциите на този потребител, които носят провокативен заряд: Нели бугарски пропагандисти викаат колку слични се јазиците?; Грешка со правопис на бугарскиот литературен норм.; Мислам дека овој пропаганда филм испадна околу 2000тите но не сум сигурен за датумот; Знам дека немаш никаков одговор за оваа заради тоа што Бугарската пропаганда нема логика но би посакал сепак некаква соработка. Jingiby (беседа) 18:11, 20 септември 2023 (UTC)
@Jingiby, Првиот коментар не е провокација, туку спомнува како ти не ми дозволуваш корист на Македонскиот јазик во мојата страницата бидејќи „голем дел не го разбираат“ иако низ целата Википедија е промовирана идеата дека Македонскиот јазик е само „бугарски дијалект“. Вториот коментар е само споделување моите мислења, во еден интервју ќерката на еден од луѓето што биле во документарниот филм спомнала како беше Македонист и Македонски националист, третиот коментар е слична причина со првиот, Сакам исто да истакнам како кога те прашав за зошто неможам да си користам мојот јазик во мојата страница ти нејќеше да датеш никаков одговор за прашањето, намерно игнорирајќи го, Подобро е јасно да се изразиш дека си бил грешен од колку намерно игнорирајќи го проблемот. Gurther (беседа) 18:54, 20 септември 2023 (UTC)
Сакам исто да спомнам како сите Бугари досега убаво соработувале со мене, само ти си тој што многу не ти се допаѓаше дека јас си го користив мојот јазик, други уредувачи дури ти ја отстраниле твојте дела бидејќи не се правилни и против правилата на Википедија. Јас верувам дека можеби треба ти да бидеш пријавен за ваков однос Gurther (беседа) 18:56, 20 септември 2023 (UTC)
Jingiby, прощавай че се намесвам, но ти си променил съдържанието на потребителската му страница без негово разрешение, а в У:ПС пише: „До голяма степен на потребителите се дава възможност да управляват потребителското си пространство както намерят за добре.“ Както и че „има неписано правило да не се редактира в чуждо потребителско пространство, въпреки че софтуерът го позволява.“ Radiohist (беседа) 20:29, 20 септември 2023 (UTC)
Radiohist аз не съм променял съдържанието на личната страница на този потребител. Просто го върнах в предишен формат, създаден от него самия, който е по-неутрален. Познавайки го добре прецених, че новият формат е своеобразна форма на провокация от негова страна. Иначе, в У:ПС има и други препоръки, освен посочената по-горе, като: Уикипедия не е безплатно уеб-пространство на мястото на блог или личен сайт. Идеята ми е, че въпросният потребител се опитва да направи точно това и то с недотам добри намерения. Подобен е вида на личната му страница на англоезичната уикипедия, в който провокациите му са стигнали дотам, че да изтъпани Иван Вазов ката етнички македонец, както и да напише, че българските историци били наясно с неговото небългарско, етничко македонско самосъзнание, но въпреки това го приемали за българин и прочие небивалици. Проверете тук: https://en.wikipedia.org/wiki/User:Gurther.Jingiby (беседа) 03:49, 21 септември 2023 (UTC)
@Jingiby Тие не се провокација, јас не го пишав Вазов дека е Македонец без никаков извор, јас намерно најдов извор бидејќи ако така без логика ќе го пишев како Македонец тогаш ќе беше против Википедија, исто ти пак користиш други јазични Википедија за моето пријавување, што според Википедија не треба да се користи, ако сум блокиран во Бугарската Википедија тогаш треба да биде заради тоа што направив во бугарската Википедија. Ти намерно ми ја враќаше во постара верзија бидејќи јас ги преведив цитатите во Македонски иако тоа не е проблем со голем број на уредници. Само вас ви е проблем бидејќи вие редовно вандализарате моите дела и во Англиската Википедија, отстранување моите стари уредување бидејќи "уредникот е блокиран" ако е така зошто не ми отстрани сите уредувања? Оти ми ги отстрани тие што биле само за темата Македонија? Ваков однос не е прифатливо во никоја Википедија, ова е чист случај на дискриминација. Gurther (беседа) 05:11, 21 септември 2023 (UTC)
Не Към момента не виждам причина за блокиране. Когато такава се появи, ще бъде блокиран без да е нужна заявка. Това, че е блокиран на английската Уикипедия и че е антибългарски настроен на македонската Уикипедия (както повечето редактори там и половината администратори) не е причина да бъде блокиран тук – там той е проблем на колегите от тяхната си версия на Уикипедия, не наш. --Стан (беседа) 05:14, 21 септември 2023 (UTC)
Коментар: Gurther: Единствено правя официално предупреждение за израза „бугарски литературен норм“, какъвто не съществува в никой благонадежден източник, дори и на македонски език т.е. е само Ваша измислица, и е обиден („навредлив“ както казвате по вашия край). --Стан (беседа) 05:24, 21 септември 2023 (UTC)

(Не)регистриран потребител

Последно обсъждане: Специални:PermaLink/11927080#Нерегистрирани_потребители

В изминалите часове нерегистриран потребител 2A01:5A8:0:0:0:0:0:0/38 не спира да се вихри по статиите ‎Антъни Доер, Уилям Стайрън, Линда Сандовал, Хамлин Гарланд‎, Патриша Вернер и други. Мисля, че е време да се вземат някакви мерки. Carbonaro. (беседа) 14:12, 29 септември 2023 (UTC)

Ok От три дни си е направо. Частично блокирана цялата 2a01:5a8::/32 за две седмици по подобен начин на РМ:АИА#2023-08-26 и следващи: позволено само беседи и чернови и, разбира се, регистрация. Бях се замислил дали наистина няма да се наложи в някакъв момент да забраним въобще редактирането без регистрация от мобилни мрежи. Твърде лесно е човек и да вандализира, и да заобикаля блокирания, и въобще да вреди на проекта и да нехае за правилата. Ще видим.
— Luchesar • Б/П 14:37, 29 септември 2023 (UTC)
Също добавих мрежата към списъка на PSS 9 с известни DHCP мрежи, така че в бъдеще ще има готовност да блокира сам цялата мрежа, ако регистрира достатъчно отделни вандализми от различни IP адреси от нея.
— Luchesar • Б/П 14:50, 29 септември 2023 (UTC)
Не знам, оставам скептичен за забраняването на мобилни мрежи. Проблем са имали преди някои уикипедианци, мисля, че беше с филтъра срещу злоупотреби. Така се разваля основната идея – всеки да може да допринася. Такова кардинално решение засяга милиони потребители и вместо да ги стимулира да се регистрират, по-скоро ще ги отблъсне. Carbonaro. (беседа) 15:17, 29 септември 2023 (UTC)
Само за информация — без, посочвайки португалския пример, да заемам убедено позиция в подкрепа на този подход
(не съм проверявала дали е прецедент - за португалския научих преди година от редактори в тази езикова версия; но ще разгледам, след като е тема от дневния ред)
pt:Ajuda:Perguntas frequentes/Contribuição
É necessário registrar-se para editar as páginas?
Sim. Por decisão da comunidade, desde 4 de outubro de 2020 na Wikipédia lusófona é necessário o registro de conta para editar ou criar artigos.
[добавено в 19:14, 30 септември 2023 (UTC)] обсъждането на решението
Pelajanela // беседа 19:05, 30 септември 2023 (UTC)