Университет Бокони

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Университет Бокони
Università Commerciale Luigi Bocconi
Università Bocconi.png
Девиз Knowledge That Matters
Основаване 1902 г.
Вид Частен
Ректор Джанмарио Верона
Студенти 13,377
Местоположение Милано, Италия
Уебсайт www.unibocconi.eu
Location map Italy Milan.png
45.4503° с. ш. 9.1897° и. д.
Местоположение в Италия Милано
Университет Бокони в Общомедия

Бокони (на италиански: Università Commerciale Luigi Bocconi) е частен икономически университет в Милано, Италия, който предлага редица програми в областта на икономиката, мениджмънта, финансите, правото, политическите науки и публичната администрация.

История[редактиране | редактиране на кода]

Университетът е основан през 1902 г. Наименуван е на сина на основателя Фердинандо Бокони – Луиджи Бокони, който умира в битката при Адуа, през първата Итало-Етиопска война.[1] Първоначално е клон на Миланския политехнически университет и модела на обучение е бил базиран на този в Антверпен.

Бокони е международно ориентирана институция в бизнеса, икономиката и правото. Той също е университет за научни изследвания, получавайки средства за своите проекти от национални и международни институции.

Университетът предлага и дейности за ученици в Италия, като математически конкурси, симулации на модели на ООН и други важни събития, насочени към ориентирането им по време на средното им образование.[2]

През 2017 г., съвместно с Американският университет в България, е открита магистърска програма за ръководни кадри „Финанси, банково дело и управление на недвижими имоти“, като обучението се провежда изцяло в София.[3]

Възпитаници[редактиране | редактиране на кода]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]