Шантал Кревиазук

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Шантал Кревиазук
канадска певица
Родена
18 май 1974 г. (49 г.)
Музикална кариера
Стилпоп музика
Инструментипиано, вокал
Активностот 1996 г.
ЛейбълКълъмбия Рекърдс
Семейство
Деца3

Уебсайтchantalkreviazuk.com
Шантал Кревиазук в Общомедия

Шанта̀л Кревиа̀зук (на английски: Chantal Kreviazuk) е канадска певица.

Родена е на 18 май 1973 г. в Уинипег, Канада. Нейните родители Керъл и Джон Кревиазук са от украински и пакистански произход. На 3-годишна възраст Шантал започва да свири на пиано по слух. Докато расте, тя е окуражавана от майка си да свири. През 1994 г., докато е в Италия, тя претърпява инцидент с мотоциклет, но няма сериозни увреждания.

През следващите две години бъдещата певица обмисля дали да предприеме стъпка към музикална кариера и през 1996 г. тя подписва със „Сони Мюзик“ в Канада. Нейният дебютен музикален албум Under These Rocks And Stones излиза по-късно същата година в родината ѝ и през 1997 г. в САЩ. Първият ѝ сингъл God Made Me не се появява в музикалните класации нито в Канада, нито в Съединените щати. Той едва достига 15 позиция в Muchmusic Top 30. Но с втория си сингъл, Surrounded, песен за трагичното самоубийство на първата ѝ любов, Шантал е забелязана. Той достига седмо място в класацията Muchmusic Top 30 и деветнадесето в Adult Top 40. През 1998 г. певицата прави кавър на песента на Джон Денвър – „Leaving On A Jetplane“ за саундтрака на филма Армагедон.

Следващият албум на Шантал, Colour Moving And Still, постига огромен успех и става двойно-платинен. Водещият сингъл, „Before You“ стига до девета позиция в Muchmusic 30. Песента е за нейния годеник, фронтмена на групата Our Lady Peace, Рейн Мейда. Другите два сингъла са „Dead Life“ и „Faraway“. Тези три песни носят голямо признание на певицата, защото застават на върха на класацията Muchmoremusic 30. През декември 1999 г. Шантал се омъжва за годиника си и изчезва от сцената до 2002 г., когато издава третия си албум What if it all means something, който излиза в края на годината, а в щатите в началото на 2003 г. Първият сингъл „In this life“ се радва на голямо внимание от двете страни на границата. Той заема 17-а позиция в Adult Top 40.

Най-новият албум на Шантал излиза на 29 август, 2006 г. и носи името Ghost Stories. [1]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]