Coca-Cola C2

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Jump to navigation Jump to search

Coca-Cola C2 (наричана още - Coke C2, C2 Cola, или просто C2) е безалкохолна напитка, базирана на напитката Кока-Кола, чието производство и разпространение започва за първи път в Япония, а по-късно, на 7 юни 2004 г. и в САЩ и Канада, в отговор на ниско-въглехидратната тенденция при напитките.

Тази разновидност на най-популярната безалкохолна напитка, е пусната на пазара, като съдържа половината от въглехидратите, захар и калориите, които се съдържат в класическата Кока-Кола.

C2 съдържа аспартам, ацесулфам калий, и сукралоза в допълнение към Високо-фруктозен сироп от царевица (HFCS). Това е алтернативен вариант за тези, които предпочитат вкуса на Кока-Кола Лайт, но с вкус, близък до традиционната Кока-Кола, и само с половината от калориите на класическата напитка. Независимо от къдържанието на високо-фруктозен царевичен сироп, 1\12 унции Coca-Cola C2 съдържа 19 мг аспартам, 4 мг сукралоза и 19 мг калиев ацесулфам.

Опаковката се различава от другите Кока-Кола продукти по това, че логото е отпечатано в черно. При пускането на продукта на пазара, по радиото и телевизията е пусната раклама, в която звучи златния хит на британската рок група Queen - "I Want to Break Free".

Вижте също[редактиране | редактиране на кода]