Направо към съдържанието

Master of Reality

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Master of Reality
Албум на Black Sabbath
Записанфевруари–април 1971 г., Island Studios, Лондон, Англия
Издаден21 юли 1971 г.
ЖанрХевиметъл
Времетраене34:29
Музикален издателVertigo
Пореден албум3-ти
Продуцент(и)Роджър Бейн
Езиканглийски
Професионална оценка
Хронология на Black Sabbath
Paranoid (1970) Master of Reality Black Sabbath, Vol. 4 (1972)

Master of Reality е трети студиен албум на британската хевиметъл група Black Sabbath, издаден през 1971 г. Продуцент на албума е Роджър Бейн.

На този албум Тони Айоми настройва китарата си с три полу-тона на долу (или С#), за да намали напрежението върху струните и така да свири по-лесно с наранените си пръсти. Това довежда до един по-нисък и „тежък“ звук, който става запазена марка на албума.

В песните се пее за наркотици, усамотение, война и теология. After Forever е написана от Айоми (това е първата песен, която е написана изцяло от китариста).

В американското издание няколко от песните получават подзаглавия и така изглежда, че в албума има повече парчета от колкото са всъщност: кодата на Children of the Grave получава заглавието The Haunting, интрото към Lord of This World -Step Up, а интрото на Into the VoidDeathmask. (Подзаглавия в американските издания получават и някои от парчетата от първите два албума на групата). Освен това албумът е озаглавен погрешно Masters of Reality. Следващите издания премахват грешките.

Във Великобритания албумът достига 5-о място, а в класацията на Билборд 8-о. През 2003 г. албумът се класира на 298-о място в класацията на списание Rolling Stone „500-те най-велики албума на всички времена“.

Всички песни са написани от Озбърн, Айоми, Уорд и Бътлър.

Master of Reality
Име Време
1. Sweet Leaf 5:05
2. After Forever 5:27
3. Embryo (инструментал) 0:28
4. Children of the Grave 5:18
5. Orchid (инструментал) 1:31
6. Lord of This World 5:27
7. Solitude 5:02
8. Into the Void 6:13
34:29