Изследователски публикации по икономика (RePEc)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
(пренасочване от RePEc)
Направо към навигацията Направо към търсенето

Изследователски публикации по икономика (ИзПИк), превод на български на Research Papers in Economics или RePEc, е база данни от работни материали, предпубликации, статии в списания и софтуерни компоненти, даваща достъп до повече от 700 000 статии в пълен текст. RePEc е резултат от съвместното усилие на доброволци от 57 страни за разпространяването на изследвания в областта на икономиката.

Проектът стартира през 1997, като негов предшественик е NetEc от 1993. Това е най-големият в света репозитар на академични материали.[1]

Информацията в базата данни се използва за нареждане по място на 20 000 регистрирани икономисти. Андрей Шлейфер е в момента икономистът с най-висок ранг, следван от Джоузеф Стиглиц, Джеймс Хекман и Робърт Баро.[2] Икономическият департамент на Харвард е на първо място, следван от Чикагския университет и Световната Банка.[3] Масачузетс е топ регион, следван от Великобритания и Калифорния. [4] Има и класация по поддисциплини.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното Лиценз за свободна документация на ГНУ Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Research Papers in Economics“ в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година — от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница. Вижте източниците на оригиналната статия, състоянието ѝ при превода, и списъка на съавторите.  

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]