Rockstar Games

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Rockstar Games, Inc.
Лого на Rockstar Games, Inc.
Тип Филиал на Take-Two Interactive
Индустрия Софтуер
Интерактивно развлечение
Основана 1998
Седалище Ню Йорк, САЩ, Съединени американски щати
Ключови личности Сам Хаузър
(Президент)
Дан Хаузър
(Вице Президент)
Продукти Grand Theft Auto
Max Payne
Red Dead
Midnight Club
Bully
L.A. Noire
Собственик Take-Two Interactive
Уебсайт Официален сайт
Rockstar Games, Inc. в Общомедия

Rockstar Games е компания за производство на видео игри и издателство базирана в Ню Йорк, собственост на Take-Two Interactive чрез закупуването на Британския издател на видео игри BMG Interactive. Марката е известна с Grand Theft Auto, Max Payne, Red Dead, Midnight Club, Bully, L.A. Noire , Manhunt , и с използването на отворен свят в техните игри. Компанията се състой от студия, които са придобити и са преименувани, и такива който са създадени вътрешно. Марката Rockstar Games е основана в Ню Йорк през 1998 г. от Английските продуценти на видео игри Сам Хаузър, Дан Хаузър, Тери Донован, Джейми Кинг и Гари Форман.

Седалището на Rockstar Games (често наричано Rockstar NYC) се намира на Бродуей в квартала СоХо, при част от офисите на Take-Two Interactive. Това е домът на отделите грижещи се за маркетинга, връзките с обществеността и разработването на продуктите.

Технологии[редактиране | редактиране на кода]

RAGE[редактиране | редактиране на кода]

Rockstar Games са разработили свой собствен game engine наречен Rockstar Advanced Game Engine (RAGE)за улесняване при разработването на игри на PlayStation 3, Xbox 360, Windows, Mac и Wii платформи.

Social Club[редактиране | редактиране на кода]

Rockstar Games Social Club е обществен сайт създаден от Rockstar за използване с техните игри.

Rockstar Студия[редактиране | редактиране на кода]

Лого Име Години Бележки
Rockstar Leeds Logo.svg Rockstar Leeds 2004–досега Известно преди като Mobius Entertainment и базирано в Лийдс, Англия. Те са създали Grand Theft Auto: Liberty City Stories и Vice City Stories за PlayStation Portable, Max Payne за Game Boy Advance, Grand Theft Auto: Chinatown Wars, и музикалната игра Beaterator. Последната работа на студиото беше Microsoft Windows версията на L.A. Noire.
Rockstar Lincoln Logo.svg Rockstar Lincoln 1999–досега Студио за осигуряване на качеството и превод базирано в Линкълн, Англия, известно преди като Tarantula Studios.
Rockstar London Logo.svg Rockstar London 2005–досега Формирано през Ноември 2005. Заело се с разработването на Manhunt 2 след като Rockstar Vienna затваря. Последно разработват портативната адаптация на Midnight Club: Los Angeles, Midnight Club LA Remix.
Rockstar New England Logo.svg Rockstar New England 2008–досега Придобито на 4 април 2008, това студио е базирано в Andover, Масачузетс, САЩ. Известно преди като Mad Doc Software. Те разработиха Xbox 360 и PC портовете на Bully.
Rockstar North Logo.svg Rockstar North 2002–досега Основано през 2002, Rockstar North е базирано в Единбург, Шотландия, и е било известно преди като DMA Design. Те са известни с Grand Theft Auto, и Manhunt франчайза, както и с оригиналните Lemmings игри.
Rockstar San Diego Logo.svg Rockstar San Diego 2003–досега Известно преди като Angel Studios, те са разработили RAGE engine, Red Dead Revolver и Red Dead Redemption, Smuggler's Run поредицата, първите две Midtown Madness игри и Midnight Club поредицата.
Rockstar Toronto Logo.svg Rockstar Toronto 1999–досега Известни преди като Rockstar Canada. Най-известната им работа е по The Warriors, адаптация на култувия класически филм и PC версията на Grand Theft Auto IV и Grand Theft Auto: Episodes from Liberty City.
Rockstar Vancouver Logo.svg Rockstar Vancouver 2002–2012 Известни преди като Barking Dog Studios, те са създали PlayStation 2 заглавието Bully и третата игра в Max Payne поредицата, Max Payne 3. Rockstar Vancouver бива слят с Rockstar Toronto.
Rockstar Vienna Logo.svg Rockstar Vienna 2003–2006 Известни преди като Neo Software; Затворили на 11 Май 2006. Те портнаха Max Payne поредицата за конзоли, и работили по част от Manhunt 2 преди да затворят.

Външни Разработчици[редактиране | редактиране на кода]

  • Bungie разработили играта Oni за Windows и Macintosh, която след това е портната от Rockstar към PS2 и издадена от тях. Преди Bungie да бъде закупен от Microsoft, техния продукт, Halo, е бил планиран да излезе за конзоли като Rockstar да е издател.
  • Capcom са взели част от ранното разработване на Red Dead Revolver и по-рано държали правата за разпространение в Япония на Grand Theft Auto.
  • Digital Eclipse Software сътрудничили с Rockstar North докато разработвали Grand Theft Auto Advance.
  • Remedy Entertainment и 3D Realms разработили Max Payne поредицата. 3D Realms също разработили Xbox Live Arcade версията на Duke Nukem 3D, която се разпространява от Rockstar.
  • Team Bondi Австралийски независим игрален разработчик който разработва L.A. Noire с Rockstar.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]