TetraDkaTa.com

от Уикипедия, свободната енциклопедия
TetraDkaTa.com
Уеб адресtetradkata.com
Вид на сайтаплатформа за литература и изкуство
Тип на сайтанекомерсиален
Езикбългарски
Създаден отИван Хр. Христов, Лъчезар Йорданов и Калоян Христов
Създаване2017
Пуснат онлайн30 ноември 2017 г.;
преди 6 години
 (2017-11-30)

Tetradkata.com е интернет платформа за литература и изкуство.[1][2]

Сайтът е създаден на 30 ноември 2017 г. от Иван Хр. Христов, Лъчезар Йорданов и Калоян Христов.[1][2] Администратор на сайта е Габриела Христова. В него се поместват поетически, белетристични, есеистични, езиковедски текстове, както и рецензии на нови филмови заглавия, ревюта на книги, преводи на художествени произведения и др. Основна цел на „Тетрадката“ е да се публикуват текстове от разнообразни жанрове и стилове.[3] В раздел „Интервюта“ са поместени събеседвания на авторите от екипа на сайта с известни личности: Здравка Евтимова, Иван Христов, Невена Борисова, Николай Фенерски, Петър Чухов, Георги Бърдаров, Калин Терзийски, Росен Карамфилов, Алек Попов, Мирела Костадинова, Елена Павлова, Явор Цанев и други.

Сайтът изпълнява функцията и на медия, отразяваща литературни четения, представяния на книги, срещи с писатели и инициативи, които имат значение за развитието на културата. Организират се и литературни събития в страната.[3]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. а б Представят литературния сайт Tetradkata.com в Сопот // dariknews.bg, 22 октомври 2018. Посетен на 1 юли 2019 г.
  2. а б Създаделите на „Тетрадката“ представиха в Сопот литературния си сайт // gabrovonews.bg, 26 октомври 2019 г. Посетен на 1 юли 2019 г.
  3. а б Църов, Тихомир. Ревюта на книги, поезия, проза и афоризми в tetradkata.com // darikradio.bg, 6 декември 2017 г. Посетен на 1 юли 2019 г.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]