What Is Love

от Уикипедия, свободната енциклопедия

What Is Love е песен на евроденс-музиканта от тринидадски произход Хадауей, поставена в дебютния му албум The Album. Автори и продуценти са Дий Дий Халиган (Дитер Люнщет, известен още като Тони Хендрик) и Джуниър Торело (Карин Хартман-Айзенблетер, или още наричан Карин ван Харен), които работят в Коконът Рекърдс в Кьолн, Германия. Произведението лесно се разпознава чрез рефрена си What is love? Baby don't hurt me, don't hurt me no more. (Какво е любовта? Скъпа, не ме наранявай, не ме наранявай никога повече).

Записана е в началото на 90-те и изпитва ренесанс като част от скеч на Роксбери Гайс от шоуто Saturday Night Live (по-късно получавайки разширение във филма A Night at the Roxbury). В него двама братя (герои на Крис Катан и Уил Феръл) честичко навестяват денс клубове с трети човек (включително герои на актьори като Силвестър Сталоун и Джим Кери), наричан Бархоп (букв. 'Ходещия по барове').

What Is Love се домогва до 2-ра позиция в ОК и Германия, и се заковава на 1-во място в 13 други държави. На 28 август 1993 г. дебютира под номер 87 в САЩ и достига 11-а позиция в Хот 100. В Австралия стига номер 12. Към март 1994 г. световните продажби на What Is Love са от порядъка на 2,6 милиона.

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата What Is Love (Haddaway song) в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​