Рос Халфин

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Рос Халфин
британски фотограф
Роден
11 август 1957 г. (66 г.)
Семейство

Уебсайтwww.rosshalfin.com
Рос Халфин в Общомедия

Рос Уилям Халфин (р. 1958) е един от най-добрите английски музикални и пътуващи фотографи. Той е снимал групи като Лед Цепелин, Rush, Мотли Крю, Полис, Деф Лепард, Айрън Мейдън, AC/DC, Блек Сабат, Аеросмит, Гънс енд Роузес, Кис, Металика, Дъ Ху, Роб Зомби, Pantera, ZZ Top и още много други. Негови снимки са публикувани в редица списания, вестници и книги.

Халфин започва кариерата си през 70-те, като нещатен фотограф за списание „Саундс“. Там той се сприятелява с набиращите сила хевиметъл групи Деф Лепърд и Айрън Мейдън и по-късно често ги снима. Той продължава кариарата си в американското списание Kerrang! и други известни британски списания, като Q, Mojo, Classic Rock и много други по целия свят. Често прави фотосесии на китариста на Лед Цепелин Джими Пейдж.

Халфин прекарва времето си между Лондон и Лос Анджелис и често снима световни музикални събития. За разлика от много други фотографи, Халфин (както сам признава) не изследва в дълбочина дигиталните технологии и все още снима с диапозитив или черно-бели ленти, а дигиталното оформление предпочита да оставя на помощника си Казио Хори.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата Ross Halfin в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​