Антонио Милошоски

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Антонио Милошоски
Антонио Милошоски
северномакедонски политик

Роден
29 януари 1976 г. (43 г.)

Образование Бонски университет
Скопски университет
Антонио Милошоски в Общомедия

Антонио Милошоски (на македонска литературна норма: Антонио Милошоски) е политик от партията ВМРО-ДПМНЕ, Северна Македония, министър на външните работи в първото и второто правителство на Никола Груевски. Член е на Изпълнителния комитет на ВМРО-ДПМНЕ.

Образование[редактиране | редактиране на кода]

Милошоски е роден на 29 януари 1976 година в Тетово. Завършва средното си образование през 1994 г. в гимназията „Мирко Милевски“ в Кичево. През 1999 г. завършва Юридическия факултет в Скопския университет. През 2002 г. завършва магистратура по евроинтеграция при Университета „Фридрих Вилхелм“ в Бон, Германия. От април 2005 до август 2006 година работи като научен сътрудник към Института за политически науки при Университета „Герхард Меркатор“ в Дуисбург, Германия, където става доктор на политичките науки.[1].

Милошоски е женен. Говори английски и немски език.

Професионален път[редактиране | редактиране на кода]

През 1999 и 2000 г. Милошоски е шеф на Кабинета на заместник-председателя на Правителството на Република Македония, а в периода май 2000 – септември 2001 г. говорител на правителството. От 1997 – 98 година е и подпредседател на Съюза на младите сили на ВМРО-ДПМНЕ. За известен период е колумнист в „Дневник“ и „Утрински весник“. Участва в множество обучения организирани от международни образователни институции. Основател е на гражданското сдружение Младежки евроатлантически форум със седалище в Скопие.

Галерия[редактиране | редактиране на кода]

Бележки[редактиране | редактиране на кода]

Илинка Митрева министър на външните работи (26 август 2006 – 14 юли 2011) Никола Попоски
     Портал „Македония“         Портал „Македония