Димитър Карбов

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Димитър Карбов
български политик
Роден: 28 юни 1971 г. (47 г.)
Народен представител в:
XLI НС   

Димитър Анастасов Карбов е български политик, депутат от Четиридесет и първото Народно събрание на България от политическа партия Атака.

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Роден е в 1971 година в град Варна. Потомствен морски човек. Баща му и дядо му също са били моряци. Израснал на Варненското езеро, първите стъпки в мореплаването прави на гемията на която работи дядо му Димитър, от където се увлича по навигацията, астрономията и морското дело.

На младежка възраст постъпва и учи морско корабоводене в техникума по корабостроене и корабоплаване във Варна.Плавал е на борда на ветрохода ”Калиакра” – баркентината, която прослави България и българското морячество по света.

По време на военната си служба е разпределен и служи на кораб във военноморският флот на Р.България.Работи на български търговски кораби в параходство БМФ до 1995 г. след което се оттегля на брега и започва работа в пристанище Варна.

Завършва висше образование, като специализира "Публична администрация и европейска интеграция" и "Териториална администрация". През 2007 г. е предложен и избран за член на съвета на директорите на ”ПАЗАРИ” ЕАД.

Член на политическа партия Атака от създаването ѝ през 2005 г. Избиран за районен координатор на район ”Приморски” и зам.председател на общинския сбор. През 2008 г. оглавява областната структура на Атака във Варна, като заема и място в контролния сбор на партията, а по-късно става и председател на варненската общинска организация. Член на РИК – Варна (избори за членове на европейския парламент – 2009 г.), на местните избори през 2007 г. и 2011 г. е избран за общински съветник в ОС – Варна. Кандидат за кмет на морската столица 2011 г.

Димитър Карбов е мажоритарен кандидат на партия Атака в 3 МИР – Варна за парламентарните избори през 2009 година. - Депутат в 41 Народно събрание. - Член на комисията по икономика, енергетика и туризъм - Член на комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения - Член на комисия за наблюдение на дейността на ДКЕВР

На 21 декември 2011 година, след разногласия с лидера на Атака – Волен Сидеров, заедно с още трима народни представители Огнян Тетимов, Борислав Стоянов и Петър Хлебаров напуска парламентарната група на Атака.

Семеен, с двама сина.