Загадките на отец Даулинг

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Загадките на отец Даулинг
Father Dowling Mysteries
ЖанрМистерия
Създател(и)Робърт Хамилтън
АктьориТом Боузли
Трейси Нелсън
Джеймс Стивънс
Мери Уикис
Страна САЩ
ЕзикАнглийски
Сезони3
Епизоди43
Продукция
Времетраене60 минути
Разпространение
ТВ каналNBC
ABC
Излъчване30 ноември 1987 г. - 2 май 1991 г.
Външни препратки
Страница в IMDb

„Загадките на отец Даулинг“ (на английски: Father Dowling Mysteries) е американски мистериозен сериал, излъчващ се между 30 ноември 1987 г. и 2 май 1991 г. Първият сезон е излъчван по NBC, а втори и трети - по ABC. Той е базиран на едноименната книга на Ралф Макинерни,[1] професор по философия и директор на центъра „Жак Маритан“, и Майкъл П. Грейс, професор по средновековна наука в университета „Нотр Дам“.

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Отец Франк Даулинг е католически свещеник, който разследва убийства, отвличания и други престъпления в своя град - Чикаго, Илинойс. Той е в екип със сестра Стефани „Стив“ Осковски.

Отец Филип Престуик е помощник на архиепископа и също е част от екипа.

Отец Даулинг има брат-близнак на име Блейн, който се играе от същия актьор и се появява само в 3 епизода: The Face in the Mirror Mystery, The Woman Scorned Mystery и The Fugitive Priest Mystery. Блейн е крадец, представящ се за художник. Той не се страхува от брат си заради престъпленията си.

Край на разкриващата сюжета част.

Актьорски състав[редактиране | редактиране на кода]

Епизоди[редактиране | редактиране на кода]

Първият сезон върви по NBC, а другите два – по ABC. Целият сериал съдържа 1 телевизионен филм и 42 епизода в 3 сезона. Телевизионият филм, наречен Fatal Confession е пилотен епизод на сериите и е излъчен на 1 ноември 1987.

„Загадките на отец Даулинг“ в България[редактиране | редактиране на кода]

В България сериалът е излъчен за пръв път през 90-те години по Ефир 2 и Канал 1, дублиран на български.

На 3 септември 2007 г. започна излъчване по Диема, всеки делничен ден от 14:30. Дублажът е на студио Доли. В него участват артистите Лина Златева и Емил Емилов.

През 2009 г. повторенията започнаха още веднъж по Диема 2, всеки делник от 16:30 с повторение от 23:50 и завършиха през лятото.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  • Франк Ловис, The Television Yearbook: Complete, Detailed Listings for the 1990-1991 Season (Putnam / Perigee, 1991) ISBN 0-399-51702-2

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]