Коя е Саманта?

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Коя е Саманта?
Samantha Who?
ЖанрСитком
Създател(и)Сесилия Ахърн
Дон Тод
АктьориКристина Апългейт
Кевин Дън
Джийн Смарт
Дженифър Еспозито
Мелиса Маккарти
Бари Уотсън
Тим Ръс
Страна САЩ
ЕзикАнглийски
Сезони2
Епизоди35 (списък с епизоди)
Продукция
Времетраенеоколо 22 минути
Разпространение
ТВ каналABC
Излъчване15 октомври 2007 г. – 23 юли 2009 г.
Външни препратки
Страница в IMDb

„Коя е Саманта?“ (на английски: Samantha Who?) е американска ситуационна комедия излъчвана от 15 октомври 2007 г. до 23 юли 2009 г. по ABC. Сериалът е създаден от Сесилия Ахърн и Дон Тод, които са и продуценти. Въпреки високите си рейтинги през първия сезон сериалът бързо губи позиции и гледаемост, което принуждава ABC да прекратят продукцията му през май 2009.

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Основният персонаж в „Коя е Саманта?“ е Саманта Нюли (Кристина Апългейт), 30-годишен вицепрезидент на фирма за недвижими имоти, която страда от ретроградна амнезия след като е ударена от кола и прекарва 8 дена в кома. Събуждайки се от комата Саманта осъзнава, че не помни абсолютно нищо и с ужас научава, че преди инцидентът е била безкрайно егоистична и мразена от всички. Излизайки от болницата тя си поставя за основна цел да бъде нов по-добър човек. С помощта на отчуждените си родители Реджина (Джийн Смарт) и Хауърд (Кевин Дън), на най-добрата си приятелка Андреа (Дженифър Еспозито), на обсесивната си някогашна приятелка от детството Дина (Мелиса Макарти), на саркастичния портиер Франк (Тим Ръс) и на съквартиранта ѝ и бивш приятел Тод (Бари Уотсън) „новата Сам“ се опитва да поправи грешките от миналото на „старата Сам“.

Край на разкриващата сюжета част.

Актьорски състав[редактиране | редактиране на кода]

„Коя е Саманта?“ в България[редактиране | редактиране на кода]

Първото излъчване на сериала в България стартира на 5 октомври 2009 г. по Fox Life, всеки понеделник по два епизода наведнъж от 21:55. Втори сезон започва веднага след последния епизод на първи на 23 ноември и завършва на 1 февруари 2010 г. Дублажът е на студио Доли. Ролите се озвучават от артистите Лина Шишкова, Ирина Маринова, Светослав Добрев, Владимир Колев и Веселин Ранков.

На 10 януари 2010 г. започва излъчване на първи сезон по Нова телевизия, всяка неделя от 10:00 по два епизода наведнъж и приключва на 28 февруари. На 27 юни стартира втори сезон, всяка неделя от 10:30 също по два епизода. Дублажът е на Арс Диджитал Стуидо. Ролите се озвучават от артистите Елена Русалиева, Милена Живкова, Нина Гавазова, Светозар Кокаланов и Васил Бинев.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]