Кунг-фу пилета

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене

„Кунг-фу пилета“ (на английски: Chop Socky Chooks) е британски анимационен сериал. Излъчването му е от 7 март 2008 г. и свършва на 28 ноември 2008 г.

Герои[редактиране | редактиране на кода]

  • Чъки Чан – Трениран от детство в изолиран от света манастир, Чъки Чан е мъдър и ерудиран учител, който следва правия път на Кунг Фу изкуството в търсене на просветление. Това изкуство е възпитало у него неповторими мистични умения. Той е винаги спокоен, съсредоточен и предпазлив и неговото майсторство в бойните изкуства е без конкуренция.
  • Кей Оу Джо – Господар на улицата и отличен оратор, Кей Оу Джо е заряд с два юмрука! Неговото отношение към света е по-голямо от самия живот, още по-голяма е косата му, а най-голямо от всичко е сърцето на Джо. Неговата щедра душа и непоклатимото чувство за справедливост са го превърнали в прекрасен модел за подражание за децата в Страната Уасаби.
  • Чик Пи – Със светкавичен ум и с още по-светкавични бойни умения, Чик Пи е блестящият инженер на отбора, който може да превърне всеки предмет в бойно оръжие. Тя таи лична неприязън към Уасаби и работи под прикритие като поддръжник в мол, така че винаги е един ход преди него в престъпните му машинации.
  • Доктор Уасаби – Странно джудже с измамна представа за собствено величие, Доктор Уасаби се мисли за-най едрата акула в морета на големия бизнес. С неизчерпаеми финанси и безкраен списък с лукави схеми, той се помещава в своя щаб-аквариум на най-високия етаж в Страна Уасаби и управлява с желязна рибешка перка.
  • Буба – Буба е примат и дясна ръка на Уасаби. Тромавата 250-килограмова горила-албинос с миниатюрен мозък и голямо сърце изпълнява заповедите на Уасаби по най-добрия, според възможностите си, начин. Макар и да изглежда не особено умен, неговата детска невинност често му позволява да вижда неща, които убягват на Уасаби.
  • Маймуни Нинджи – Облечени в еднакви черни пелерини, тези човекоподобни маймуни изникват незабелязано от сенките, за да изпълнят дяволските прищевки на своя господар. Техните непредсказуеми номера, и внезапния им маниер в боя ги превръщат страховит съперник.

Епизоди[редактиране | редактиране на кода]

Вижте: Списък с епизоди на Кунг-фу пилета

„Кунг-фу пилета“ В България[редактиране | редактиране на кода]

На 1 октомври 2009 г. започва излъчване по локалната версия на Cartoon Network с български дублаж. Дублажът е синхронен в студио Александра Аудио. Екипът се състои от:

Изпълнителен продуцент Васил Новаков
Преводач Таня Димова
Режисьор на дублажа Василка Сугарева
Тонрежисьор Пламен Пенев
Озвучаващи артисти Георги Стоянов
Явор Караиванов
Мина Костова
Стоян Алексиев
Георги Тодоров
Христо Бонин
Здравко Димитров
Анатолий Божинов
Петър Бонев