Михаела Маринова (певица)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Емблема за пояснителна страница Вижте пояснителната страница за други личности с името Михаела Маринова.

Михаела Маринова
Родена
Музикална кариера
Глас сопран

Уебсайт

Михаела Маринова е българска певица. Добива популярност по време на участието си в третия сезон на Екс Фактор. Сред по-известните ѝ песни са: „Стъпка напред“, „Не ти ли стига“ и „Листата падат“.[1]

Детство[редактиране | редактиране на кода]

Маринова е родена на 7 май 1998 г. в София. Започва да пее в детска вокална школа на 4 години, а на 6-годишна възраст родителите ѝ я записват и на уроци по пиано и цигулка. Печели конкурси за млади таланти в България и чужбина. Завършва средното си образование с профил Поп и джаз пеене в НМУ „Любомир Пипков“, а от 2017 г. следва Музикално-сценична режисура в НМА „Проф. Панчо Владигеров“.

От ранна възраст озвучава герои в българските дублажи на Александра Аудио на анимационни филми, сред които „Аристокотките“, „Книга за джунглата 2“, „Зън-зън“, „Мечето Падингтън“ и „Смелата Ваяна“. През 2011 година е бек вокал на българската песен на Детския песенен конкурс „Евровизия“.

Кариера[редактиране | редактиране на кода]

През 2013 г. Маринова стига до етапа „Къщи на съдиите“ във втория сезон на Екс Фактор. Става едно от избраните 4 момичета в отбора на Саня Армутлиева в третия сезон на шоуто. Стига до финала, на който пее в дует с победителя от Екс Фактор Великобритания Джеймс Артър, а самата тя остава трета.

През февруари 2017 г. стартира участието си в друг реалити формат – „Като две капки вода“. Сред изпълнителите, в които се превъплъщава, са Адел, Ариана Гранде, Бруно Марс, Елвис Пресли, Софи Маринова и Петя Буюклиева. На финала през май, след изпълнението ѝ на песента „My Heart Will Go On“ на Селин Дион, Маринова е обявена за победителка.[2]

През 2019 г. участва и спечелва в предаването на Нова телевизия „Маскираният певец“ в ролята на „Гарванът“.

Песни[редактиране | редактиране на кода]

Година Заглавие
2015 Стъпка напред
2016 Не ти ли стига
2016 Не ти мисля зло
2017 Един срещу друг
2017 Листата падат
2018 Очи в очи
2018 Tiempo
2019 Само теб/Now or Never

Източници[редактиране | редактиране на кода]