Перин Айбара

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Перин Айбара
герой на Робърт Джордан
от Колелото на времето
Характеристики
Асоциации Емондово поле
Първа поява Окото на света

Перин е един от главните герои в „Колелото на времето“ от Робърт Джордан.

Той тръгва заедно с Ранд ал-Тор в нощта когато Моарейн Дамодред отвежда групата от Две реки. Чирак на ковач, Перин се отличава като по-голяма физческа сила в сравнение с приятелите си Ранд и Мат, които са надарени с други способности.

Описание[редактиране | редактиране на кода]

Той е с широки рамене, силна физика. Има къдрава кафява коса. Неговите очи са кафяви, но после с напредването на сюжета стават жълти и си пуска брада. Той е около 185-188 см. висок и приблизително 106-108 кг.

Развитие на героя[редактиране | редактиране на кода]

В началото Перин е чирак-ковач на майстор Люхан преди да бъде принуден да напусне селото си Емондово поле с неговите най-добри приятели Ранд ал-Тор и Матрим Каутон. И тримата са тавирен и затова Моарейн Айез Седай иска да ги закара до Бялата кула, за да ги защити. Перин е внимателен, грижовен, той би предпочел спокойния живот пре приключенията за разлика от приятеля си Мат.

Някъде по средата на първата книга придобива възможност да контактува телепатично с вълците и да вижда през техните очи. Той разбира за тази си способност една вечер когато замръква с приятелите си край огъня на Илиас Мачира, друг човек притежаващ тази странна способност. Оттогава насам вълците винаги присъстват в главата на Перин и макар и неохотно той е приел, че вече част от него принадлежи завинаги на света на вълците. Вследствие очите на Перин става жълти, което му носи ред неприятноси, обонянието му се изостря и започва да вижда в тъмното. Наред с това Перин Айбара придобива способността да влиза в Тел-айеран-риод (света на сънищата).

     Портал „Фентъзи“         Портал „Фентъзи