Падан Фейн

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Падан Фейн
герой на Робърт Джордан
от Колелото на времето
Характеристики
Първа поява Окото на света

Падан Фейн (на английски: Padan Fain) е един от главните злодеи във фентъзи поредицата Колелото на Времето от Робърт Джордан.

Амбулантен търговец и Мраколюбец[редактиране | редактиране на кода]

Падан Фейн е амбулантен търговец, който става мраколюбец, когато е на двадесетина години, като срещу това му е обещано безсмъртие. Докато пътува като амбулант, той се завръща всяка пролет в Емондово поле, където е център на внимание на селяните.

Хрътка на Тъмния[редактиране | редактиране на кода]

През около 996 година от НЕ Фейн е избран за специална задача: да търси Преродения Дракон. Той пътува до Шайол Гул и се среща с Баал-замон, който му дава тъмни сили, които да му помагат в търсенето. През 997 година от НЕ се връща в Шайол Гул и откритията му са „извлечени“ от паметта му. Този процес е свързан с агонизираща болка, която разпалва ненавистта както към Баал Замон, така и към онези, които е трябвало да преследва. През 998 година от НЕ получава възможността да следи тези, които търси - тримата младежи от Емондово поле: Ранд ал'Тор, Матрим Каутон и Перин Айбара. Той довежда тролоци и мърдраал в Емондово поле през Зимната нощ.

Бягство[редактиране | редактиране на кода]

След като атаката е неуспешна, той е принуден, заедно с тролоците, да започне преследване на Моарейн и компания. Когато достига до Шадар Логот, той успява да избяга от мърдраала, но попада в капана на Мордет, древен дух, който става причина за упадъка на Аридол (сега Шадар Логот).

     Портал „Фентъзи“         Портал „Фентъзи