Пощенска банка

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Пощенска банка, Офис Дондуков

Пощенска банка, с юридическо име „Юробанк България“ АД, e петата по активи банка в България, с широка клонова мрежа в цялата страна и значителна клиентска база от граждани, фирми и институции.

Пощенска банка има 25-годишно присъствие сред лидерите на банковия пазар в България. Банката е водещ фактор в нововъведенията и формирането на тенденциите в банковия сектор в страната през последните години и е многократно награждавана за своите иновации. Пощенка банка заема стратегическо място в банкирането на дребно и корпоративното банкиране в България. Тя е един от лидерите на пазара на кредитни и дебитни карти, жилищното и потребителско кредитиране, спестовните продукти, както и по отношение на продуктите за корпоративни клиенти – от малки фирми до големи международни компании с присъствие в страната. Банката е с една от най-добре развитите клонови мрежи и модерни алтернативни канали за банкиране.

През март 2016 г. Пощенска банка придоби дейността на Алфа Банк България, което е поредната стъпка в затвърждаването на  позицията ѝ на системна за пазара банка и в разширяването на клиентската ѝ база.

Банката е член на Юробанк Груп – динамична европейска банкова група, която оперира в осем страни, притежава общо активи в размер на 68,2 млрд. евро и близо 16 000 служители.

Инвестициите в устойчивото развитие са основен елемент в дейността на Пощенска банка. Екипът на финансовата институция твърдо вярва, че развитието на дългосрочната устойчивост на бизнеса е тясно свързано с цялостното благосъстояние и развитие на обществото.

Мисията на банката е да бъде пълноценен участник в процесите, през които преминава българското общество, и от позицията на водеща финансова институция да подпомага проекти в някои от основните сфери на обществения живот като образование, култура, спорт и грижа за околната среда.

Сред основните проекти на банката са кампанията за финансова грамотност „Финанси по ноти“, стратегическото партньорство с УНИЦЕФ България „Най-добър старт за всяко дете“, благотворителното щафетно бягане Postbank Business Run, вътрешната програма „Зелен старт с Пощенска банка“, участието в международната инициатива PARKing Day, партньорството с Американския университет в България и други водещи университети, Националната търговско-банкова гимназия и много други. Пощенска банка работи с някои от най-големите неправителствени организации в България и се стреми да бъде техен дългосрочен партньор. За своите проекти в сферата на корпоративната социална отговорност Пощенска банка е отличавана с редица национални и международни награди.

Повече за социалната дейност на компанията вижте на сайта.

Бележки[редактиране | редактиране на кода]


Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]