Първата дама (теленовела)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Първата дама
Primera dama
ЖанрТеленовела
Драма
Създател(и)Себастиан Арау
Хуана Урибе
СценарийСебастиан Арау
Хуана Урибе
РежисураХерман Порас
Андрес Марокин
АктьориКристиан Мейер
Карина Крус
Кати Саенс
Хавиер Хатин
Начална мелодияBella Sin Alma на Николас Товар
Страна Колумбия
ЕзикИспански
Епизоди95
Продукция
Продуцент(и)Асиер Агилар
Времетраене44 минути
Разпространение
ТВ каналКаракол Телевисион
КартинаHDTV 1080i
Излъчване8 ноември, 2011
6 юли, 2012
Външни препратки
Официален уебсайт
Страница в IMDb

Първата дама (на испански: Primera dama) е испаноезична теленовела, римейк на чилийската теленовела със същото име от 2010 година. Теленовелата е снимана в Колумбия през 2011/12 г. от компания Caracol. Главните роли са поверени на Кристиан Мейер и Карина Крус. В Колумбия теленовелата е излъчвана през периода от 8 ноември 2011 до 6 юли 2012 г. по канал Caracol Television.

История[редактиране | редактиране на кода]

Палома (Карина Крус) е младо и амбициозно момиче от провинцията, което винаги е искало да живее в удобства и лукс. Работи като сервитьорка и притежава интелигентност и невероятна красота, но знае че така няма да стигне до целта на живота си да бъде Първа дама. Любовта която изпитва към Мариано (Хавиер Хатин) и принципите на майка ѝ могат да усложнят плановете ѝ. Най-голямото предизвикателство пред нея ще се окаже съпругата на Леонардо Сантандер (Кристиан Мейер), която ще ѝ отвори вратата на дома си без да подозира, че Палома е жената която ще разруши живота и семейството ѝ и ще успее направи съпруга ѝ президент.

Участват[редактиране | редактиране на кода]

В България[редактиране | редактиране на кода]

В България теленовелата стартира на 29 юли 2013 г. по Нова телевизия. На 19 август е преместена по Диема Фемили и завършва на 9 декември. Ролите се озвучават от: Лина Златева, Яница Митева, Таня Димитрова, Александър Митрев, Васил Бинев и Здравко Методиев.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]