Уикипедия беседа:Портал/Архив 1

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия
Архив Това е архив на старо обсъждане в именно пространство „Уикипедия“. Моля, не редактирайте съдържанието на страницата! Ако желаете да започнете нова дискусия или да подновите стара, моля, направете го на текущата беседа.

Брой на статиите 298 098.

Нашата заглавна статия е тук: Начална страница, и там си пише колко страници има. --5ko | Беседа 09:58, 1 май 2005 (UTC)


Порталът наистина много ми харесва, дори бих казал, повече от началната страница! Една от вероятните причини е, че повечето препратки сочат към нещо съдържателно и добре написано, което също ми харесва, другата сигурно е, че и аз, макар и малко, съм допринесъл за това. Освен това страницата е красива. --5ko | Беседа 21:31, 23 апр 2004 (UTC)

mmmdaaa, tvova wiki (to) e mnogo iako!! az zapo4nah redaktirneto na stranica <<izobrazitelno izkustvo>> i sega ne moga da ia nameria:(.maitap, no naistina ne moga? ....no vupreki tova interactivnite webstranici sa oshte novost, bi triabvalo da im se dade predimstvo, horata da spodeliat informaciata i znaniata si!!! a za portalut; stava, no ima oshte kakvo da se iziskva, na pruv pogled e deziorientitashto, no mnogo informativen, nali vse pak stava duma za enciklopedia!pardon WIKIpedia!!:):) --80.44.243.238 23:37, 22 юни 2004 (UTC)

Моля, пишете на кирилица и използвайте елементарните граматически и типографски правила. --5ko | Беседа 23:45, 22 юни 2004 (UTC)
Петко, според мен си твърде рязък към човека, той е нов тук все пак. Към Анонимен: не знам и аз къде е изчезнала редакцията ти, но винаги можеш да започнеш пак с Изобразително изкуство (надявам се на кирилица :) ). --Горан 09:12, 23 юни 2004 (UTC)
Порталът наистина изглежда малко объркващ, тъй като има доста информация в него. Затова съм замислил да преработя ръководството, за да се превърне то в полезно четиво за начинаещите. А що се отнася до страницата, която си започнал, едва ли си загубил много, тъй като ако сме я изтрили, сигурно не е съдържала нещо интересно. --Борислав 15:01, 23 юни 2004 (UTC)
Що се отнася до писане на латиница, не коментирам самото писане, а това, че има нашенци в чужбина, които нямат начин да пишат на кирилица. Например, синът ми в Америка няма възможност. Та наистина, необходимо е да не гледаме отвисоко на онези, които пишат на латиница, а да им обясняваме как да я прекодират. Лично мое мнение си е, че не е кой знае каква беда писането на латиница. Сърбите го правят отдавна:) А, да, забравих да се подпиша --Хари 18:08, 23 юни 2004 (UTC)
Всичко става със желание. Флекстайп може да се изтегли по интернет. Smartech 19:43, 3 апр 2005 (UTC)
(Would you mind looking at the date of my previous posting?:-)). Не знаех, че е законно да ползваш кракнат Flextype:-).--Хари 08:40, 4 апр 2005 (UTC)
Флекстайп е абсолютно ненужен софтуер и при това доста безцеремонно се отнася с останалите компоненти в Windows. От 98 нататък в Windows има вградена поддръжка на кирилица. --Емил Петков 12:18, 4 апр 2005 (UTC)
Прави сте, някои хора ползват чужди компютри и поради тази причина не могат да пишат на кирилица. А Уикипедия е, докато още не е приета реформата, на кирилица, така че трудно ще участват. За главните букви, и аз като пиша по чатове, понякога давам само с малки. За сърбите мисля, че на латиница буквите не са изменяеми, примерно "с" в една и съща дума няма да се чете веднъж "ц" и веднъж "к". За препинателните знаци... Думата "Моля" от репликата ми нека се чете "Бихте ли могли". --5ko | Беседа 18:30, 23 юни 2004 (UTC)

Wikimedia Collaboration

A new attempt to get the Wikimedia community to collaborate on multi-lingual tasks is the Wikimedia Collaboration of the Week. Please see the page on meta for details. It would be great if you could translate the following and add it to Портал/Архив 1. The text below is from en:Template:Wm-cotw and will be updated every week. Thanks. Angela 19:17, 3 апр 2005 (UTC)


The Wikimedia Collaboration of the Week is an attempt to get the Wikimedia community to join forces in tackling problems that affect all our projects. The current COTW is to create a standard multilingual manual for the MediaWiki software. The help pages should be linked from Help:Contents on Meta, our Wikimedia-wide coordination wiki. Please see the instructions for this COTW and help to make it happen!

Ще има ли и в бг уикипедия COTW? --Soul assassin 23:18, 11 януари 2006 (UTC)

Ами, преди година имаше някакъв опит, но не се включиха много хора. Сега е моментът да се обсъди пак въпроса, така и така се разглежда нов вид на Началната страница (Беседа:Начална страница). --Спас Колев 12:35, 12 януари 2006 (UTC)
Изглежда полезно. --GVF 19:18, 21 януари 2006 (UTC)

Според мен е доста сполучлив начин за подобряване на статии и мисля, че може да се приложи и аз бих се включил. Ако се взимат статии които не изискват твърде специализирани познания мисля, че ще има достатъчно хора, които да участват. --Soul assassin 19:13, 12 януари 2006 (UTC)

Някой друг да се изкаже? --Soul assassin 22:56, 19 януари 2006 (UTC)

Всъщност, за да не стане грешка - говорим за наше си локално COTW, а не за Wikimedia COTW, нали? --Спас Колев 13:56, 22 януари 2006 (UTC)
Съгласен съм. Лошото е, че може да се получи неприятно застъпване — двама или повече човека да превеждат нещо и накрая (част от) труда на някой да отиде на вятъра. Миналата година щяхме да правим нещо по въпроса с българската история, но за съжаление идеята не се осъществи. --Webkid 14:35, 22 януари 2006 (UTC)
Остава да намерим място на Портала за общността (?) и да създадем процедура за предложения. --Спас Колев 14:40, 22 януари 2006 (UTC)
Единственото подходящо място на Уикипедия:Портал е втори ред на втората колона, като „Съвет на деня“ може да се измести точно под него. Не знам обаче дали има смисъл от седмичен проект, ако само двама или трима човека могат да отделят време за него. --Webkid 15:31, 22 януари 2006 (UTC)
Добре аз предлагам така - Да се пробва да се направи някаква колаборация за статия, за която да няма определен срок от време да седи, а да се работи по нея докато стане избрана и след това да се започне редакция по някоя друга и така. Предлагам да се направи списък от 5-6 статии за които да се гласува според това кой би могъл да участва в редакциите и да се избере статията по-която може да работят най-много хора както си е всъщност и в [[en:Collaborations_of_the_Week|COTW]. Като най-добре според мен би било да се пробва със статии, за които има достатъчно информация и може да се напишат доста неща например едно добро предложение би било Велики географски открития. В крайна сметка, ако и да не стане нищо от подобна колаборация мисля, че нищо не се губи и си струва да пробваме.--Soul assassin 23:07, 26 януари 2006 (UTC)
Добре къде трябва да го напиша за да го видят хората?--Soul assassin 13:38, 27 януари 2006 (UTC)
Аз и WH1spEr започваме работа по статия музика, мисля че това може да се сметне като извесетн вид колаборация. Ако някой друг има възможност и желание може да се включи. --Soul assassin 17:51, 21 февруари 2006 (UTC)

Помощ

{{PAGENAME}} не работи в страниците от типа Портал:СТРАНИЦА. Проблемът е, че {{PAGENAME}} дава резултат Портал:СТРАНИЦА навместо очакваното СТРАНИЦА. Кажете къде е проблема и как може да се реши! --Александър Радев 23:00, 24 януари 2006 (UTC)

Какво може да направите

Ако искате можем да направим колоната "Какво можете да направите" да има по-широко поле така, че да се събират повече неща на един ред или пък да има две колони с неща. В момента тази колона е доста дълга и информацията в нея е единственото което се вижда малко след началото човек като почне да слиза надолу по страницата. Аз лично не мога да го направя това, ако някой знае как става да помогне. Благодаря. --Ванка5 05:03, 5 февруари 2006 (UTC)

Новият стил

Предлагам да променим и тази страница в съответствие с новия стил. Вижте новият вариант и текущото гласуване. Smartech 19:47, 16 февруари 2006 (UTC)

Да, има логика. --Спас Колев 13:45, 14 февруари 2006 (UTC)
Определено е по-добре да има сходен дизайн с началната страница. --Методи Колев 18:01, 14 февруари 2006 (UTC)

Scots

+[[sco:Wikipedia:Commonty Yett]] --Fang Aili 00:20, 7 юли 2006 (UTC)

Автоматично попълване на текущи задачи

Има ли начин статиите записани под различните Текущи задачи, които имаме на тази страница да се добавят автоматично. Например, вече статия за Обработка записана под Обработка на тази страница вече няма Шаблон Обработка на нея и автоматично се маха от този списък на тази страница и следващата страница, която е категоризирана с шаблона обработка се добавя на тази страница по азбучен ред или друг критерии да речем? --Ванка5 05:25, 22 февруари 2007 (UTC)

Ако е възможно това би било добре. Ще пусна една заявка за ботове ако трябва просто не знам какво точно имаш предвид. Ако искаш ти я пусни или доразясни или пък някой друг ако може да потвърди, че това е възможно ще пусна заявката. --Ванка5 06:20, 16 март 2007 (UTC)
Направих предложението на Уикипедия:Бот/Задачи. --Ванка5 01:48, 31 март 2007 (UTC)


Преводи

Кога ще се научите? Спайдърмен не е превод от Spiderman,а е написано на кирилица. Истинският превод е Човекът-паяк.
Други преводи са:
Doctor Octopus-Доктор Октопод
Hidroman-Воден човек
Venom-Отрова,Отровния или всичко друго без Венъм
Carnage-Касапин,Касапница или всичко друго без Карнидж
Tombstone-Надгробен камък
Punisher-Наказател
Hammerhead-Чукова глава,Глава-чук или каквото и да е
Sandman-Пясъчен човек
Spawn-Изчадие,а не „Спун“.
Wolverine-Росомах

Batman tas и Daggerstab многократно обезобразяват моите преводи с някакви жалки извинения за официални преводи от Егмонт,въпреки че аз съм филолог. Предлагам да им се наложат санкции.--Молотов 17:02, 23 септември 2007 (UTC)

А ти чете ли У:ПН: Ако темата на статията има наложено българско име (на кирилица), то се избира... Това е текущата политика на Уикипедия. Ако имаш желание тя да се промени, трябва да убедиш почти всички участници в проекта - процедурата е описана на У:РП. --Спас Колев 11:15, 24 септември 2007 (UTC)