Мигел Капучини

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Мигел Капучини
Лична информация
Роден5 януари 1904 г.
Починал9 юни 1980 г. (76 г.)
Монтевидео, Уругвай
ПостВратар
Професионални отбори¹
ГодиниОтборМГ
????–????
1928–1934
Монтевидео Уондърърс
Пенярол
?
?
(0)
(0)
Национален отбор
1927–1930 Уругвай6(0)
1. Информацията за мачовете и головете включва само местните първенства .

Мигел Капучини (на испански: Miguel Capuccini) е уругвайски футболист, вратар.

Кариера[редактиране | редактиране на кода]

Мигел Капучини играе през кариерата си в Монтевидео Уондърърс и Пенярол. През 1927 г. дебютира за националния отбор на Уругвай в приятелски мач срещу Аржентина. В Монтевидео, уругвайците губят с минимален резултат от 0:1.[1] През същата година е част от отбора за шампионата на Южна Америка. На него, Капучини е титулярен вратар и в трите мача. В два от три мача, той запазва мрежата си суха, като уругвайците побеждават Перу с 4:0 и Боливия с 9:0. Само аржентинският национален отбор успява да отбележи на Капучини и да спечели срещата с 3:2.

Тъй като Капучини е резервен вратар, той не играе нито един мач на Световното първенство през 1930 г., но също така става световен шампион. По това време Капучини вече играе за Пенярол. Като част от този клуб, Капучини става шампион на Уругвай през 1929 г.

Отличия[редактиране | редактиране на кода]

Международни[редактиране | редактиране на кода]

Уругвай

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. Матчи сборной Уругвая (1901-1965) // celeste-rus.ru, 26 июля 2011. Архивиран от оригинала на 19 март 2012. Посетен на 15 октомври 2011. (на руски)


  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Капуччини, Мигель“ в Уикипедия на руски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​