Комиците и приятели: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Редакция без резюме
Етикети: Редакция чрез мобилно устройство Редакция чрез мобилно приложение
мРедакция без резюме
Ред 18: Ред 18:
| Сезони = 11
| Сезони = 11
| Епизоди =
| Епизоди =
| Времетраене = 45 минути (без рекламите)
| Времетраене = 60 минути (без рекламите)
| Официален уебсайт = http://www.komicite.com
| Официален уебсайт = http://www.komicite.com
}}
}}

Версия от 16:01, 20 януари 2017

Комиците
Жанркомедийно шоу
Създател(и)Любо Нейков
Евтим Милошев
АктьориЛюбомир Нейков
Кръстю Лафазанов
Христо Гърбов
Руслан Мъйнов и др.
СтранаБългария
ЕзикБългарски
Сезони11
Продукция
Продуцент(и)Dream Team Productions
bTV Media Group
Времетраене60 минути (без рекламите)
Разпространение
ТВ каналbTV
КартинаSD 4:3 (1-6)
HD 16:9 (7-)
Излъчване26 януари 2007 - сега[1]
Външни препратки
Официален уебсайт

Комиците е българско седмично комедийно телевизионно шоу. Предаването се излъчва от 26 януари 2007 г., всеки петък от 21:00 часа, като се снима в зала 11 на НДК (позната като Кино "Люмиер") предварително и записите се провеждат във вторник от 18:00 и от 20:00 часа. Точните дати се обявяват допълнително. На 24 юни 2011 година е излъчено предаване номер 200.

Предаването е едно от най-гледаните в българския телевизионен ефир. Според класациите на ТОП 50 ТВ предавания за определен месец то винаги е измежду първите 5 най-гледани телевизионни програми като привлича средно от около 1 милион до 1,5-милионна удитория.

От 12 октомври 2012 г. се излъчва във формат 16:9, с HD качество на картината.

На 30 септември 2016 г. предаването е преименувано на "Комиците и приятели".

Концепция

В рамките на по-малко от 1 час актьорите влизат в своите превъплъщения и изиграват своите скечове пред публиката в залата. Интересно е, че в публиката винаги на специални места на първия ред има и специални гости. Те са публично известни хора – министри, депутати, журналисти, социолози, спортисти, певци, актьори и т.н. Актьорите влизат в диалог с тях и ги включват в част от скечовете, затова и техните реакции са интересни. Между някои от скечовете танцува балет или някой от гостите изпълнява музикално произведение.

Екип

Актьори

Изпълнителните продуценти Любо Нейков и Евтим Милошев, които създават шоуто малко след като Любо Нейков напуска Шоуто на Слави и Seven-Eight Production със Слави Трифонов и създава собствената си компания заедно с Евтим Милошев. Основните актьори в предаването са Любомир Нейков, Кръстьо Лафазанов, Христо Гърбов, които впоследствие си партнират и с Руслан Мъйнов, Иван Радоев, Петьо Петков - Шайбата, Васил Драганов, илюзиониста Ненчо Илчев, Анелия Луцинова и Ернестина Шинова. Петьо Петков - Шайбата и Васил Драганов се изявяват и като водещи в предаването.

Балет

Между някои скечове танцува балет, състоящ се от 5 момичета - Аделина Господинова, Елица Павликенова, Габриела Илиева, Лилия Сураджиева и Петя Пашинова.

Източници

  1. ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!. // komicite.com. Посетен на 1 март 2013 г.