Тази сутрин

от Уикипедия, свободната енциклопедия
„Тази сутрин“
Шапката на предаването (от 03.06.2019 г.)
Жанрактуално-информационно предаване
Страна България
Езикбългарски
Продукция
Изпълнителен продуцентЕлица Делчева
Времетраене3 часа и 30 мин.
Разпространение
ТВ каналbTV
КартинаSD 4:3 (2000 – 2012)
HD 16:9 (2012-)
Излъчване4 декември 2000 г. –
Външни препратки
Официален уебсайт

„Тази сутрин“ е сутрешно актуално-информационно предаване на bTV с водещи Мария Цънцарова и Златимир Йочев. То се излъчва на живо от понеделник до петък от 06:00 до 09:30 ч.

Предаването започва излъчване на 4 декември 2000 г. до днес. То е най-гледаният сутрешен блок в българския ефир.

От 1 март 2021 г. водещи на предаването са Златимир Йочев и Биляна Гавазова, след като Антон Хекимян става директор „Новини, актуални предавания и спорт“ на bTV от 21 декември 2020 г. Предаването започва и с нов начален час в 6:00 ч. От 23 февруари 2022 г. водещ е само Златимир Йочев след като Гавазова напуска bTV. От 4 септември 2023 г. Мария Цънцарова е новата водеща на сутрешния блок заедно с Златимир Йочев.[1]

За предаването[редактиране | редактиране на кода]

Всяка сутрин предаването започва с новинарска емисия и прогноза за времето. След това bTV Новините са на всеки кръгъл час, а прогнозата за времето е на всеки половин час. Сутрешният блок продължава с преглед на печата, който проследява по какъв начин различните издания отразяват водещите събития и рубриката „Ало, ало“, в която зрителите имат думата по актуалните теми и въпроси. Следват репортажи с разследвания на репортерите на bTV или други вълнуващи обществото теми.

Всяко предаване включва разговори в студиото на живо с пъстра поредица гости, представители на различните сфери на обществения живот: от политици до хора на изкуството. Последният половин час на предаването е посветен на предстоящи премиери – филмови, театрални, музикални и други.

По време на цялото предаване има и редица живи включвания от страната и чужбина по актуални теми.

Водещи[редактиране | редактиране на кода]

Настоящи[редактиране | редактиране на кода]

Бивши[редактиране | редактиране на кода]

Противоречия[редактиране | редактиране на кода]

За първи път от 2000 г. предаването е пуснато в изненадващ отпуск през август 2013 г. с обяснението, че екипът се нуждае от почивка. На 16 август се излъчва извънредно издание на предаването, на което поради парламентарно заседание водещи са титулярите Анна Цолова и Виктор Николаев. Изненадващо на 19 август вечерта bTV съобщава, че двамата са напуснали медията.

Източници[редактиране | редактиране на кода]