Британско психоаналитично общество

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Британското психоаналитично общество е основано от английския психиатър Ърнест Джоунс като Лондонско психоаналитично общество на 30 октомври 1913 г.

Чрез своите свързани корпуси, Института за психоанализа и Лондонска клиника за психоанализа, то е свързано с преподаване, развитието и практиката на психоанализата. Централата му се намира в Байрон хаус в Западен Лондон. То е съставна организация на Международната психоаналитична асоциация и член на институцията Британски психоаналитичен съвет.

Между октомври 1942 и февруари 1944 г. в обществото се разгарят така наречените спорни дискусии, в които се обсъжда коя от теориите трябва да приеме обществото. В резултат на тези дискусии се оформят три групи - Подръжници на Мелани Клайн (Сюзън Съдърланд, Джоан Ривиер, Паула Хайман и Роджър Мъни-Кърл), подръжници на Ана Фройд (Кейт Фрийдлендър, Илзе Хелман, Барбара Лантош и Вили Хофер) и така наречената средна група (Ела Шарп, Джеймс Стрейчи, Силвия Пейн, Доналд Уиникът, Уилям Гилеспи, Марджъри Брирли, Клифърд Скот). В крайна сметка проблемите не се разрешават, а се достига до уговорка, че никоя от групите няма да се опитва да налага своите идеи.

Членове[редактиране | редактиране на кода]

Ърнест Джоунс Едуард Глоувър Джон Рикман
Хана Сегал Паула Хайман Джоан Ривиер
Джеймс Глоувър Аликс Стрейчи Марджъри Бриърли
Силвия Пейн Ела Шарп Джеси Мъри
Барбара Лоу Роджър Мъни-Кърл Уилям Гилеспи
Ейдриън Стивън Джон Флугел Уилфред Бион
Карин Стивън Клифърд Скот Джеймс Стрейчи
Илзе Хелман Доналд Уиникът Вили Хофер
Майкъл Балинт Сюзън Съдърланд Кейт Фрийдлендър

Президенти[редактиране | редактиране на кода]

Списъкът на президенти е актуален към 2018 г.[1]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното Лиценз за свободна документация на ГНУ Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „British Psychoanalytical Society“ в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година — от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница. Вижте източниците на оригиналната статия, състоянието ѝ при превода и списъка на съавторите.