Експериментална икономика

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Експериментална икономика е приложението на експериментални методи в изучаването на икономическите въпроси. Експериментите са използвани, за да се тества валидността на икономическите теории и да се положат в тестови условия нови пазарни механизми.

Експериментите могат да бъдат извършвани в лабораторни или полеви условия, те също така могат да бъдат използвани в преподаването на икономика.

Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното Лиценз за свободна документация на ГНУ Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Experimental economics“ в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година — от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница. Вижте източниците на оригиналната статия, състоянието ѝ при превода и списъка на съавторите.