Икономика на околната среда

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Икономика на околната среда е подполе на икономиката, което се занимава с въпроси на околната среда. Според Програмата за икономиката на околната среда на Националното бюро за икономически изследвания на САЩ:

[...] Икономика на околната среда [...] се заема с теоретичните и емпирични изследвания на икономическите ефекти на националните и локални политики, свързани с околната среда, по целия свят [...]. Конкретни въпроси в тази област включват стойността и печалбите от алтернативни политики по отношение на околната среда за справяне на проблемите, свързани с популацията, качеството на водата, токсичните субстанции, твърдите битови отпадъци и глобалното затопляне. [1]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното Лиценз за свободна документация на ГНУ Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Environmental economics“ в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година — от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница. Вижте източниците на оригиналната статия, състоянието ѝ при превода и списъка на съавторите.