Михаил Дюзев

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Михаил Дюзев
български журналист

Роден

Михаил Дюзев е български журналист, радио водещ на сутрешния блок на националното Дарик Радио – „Дарик Кафе“ и на рубриката „Хладнокръвно“ в предаването „Нека говорят...“ по телевизия БТВ.

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Роден е на 2 септември 1975 година в София, България.

Израства в гр. Костинброд, като завършва местната гимназия СОУ „Петър Берон“ през 1993 година. През 2000 година завършва културология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Започва да работи като журналист в телевизия Канал 3, под ръководството на Сашо Диков. Явява се на конкурс за водещи в Дарик, като спечелва конкурса и е назначен за водещ на новините в радиото[1]. От 2008 година е водещ на Дарик Кафе – сутрешният блок на Дарик Радио[2].

През 2011 година, като водещ на Дарик Кафе участва в проект заедно със сутрешния блок на БНТ, като предаванията се излъчват и по двете медии едновременно.

Дарик Кафе[редактиране | редактиране на кода]

Като водещ на сутрешния блок Дюзев води предаването с колегата си спортен журналист Иво Райчев. Предаването е забавно-информационно и започва рано сутрин в 6.28 ч. и продължава до 10.00 ч., като в него участват и други журналисти от Дарик – Костантин Вълков и Драгомир Симеонов, а три пъти седмично е гост доктор Мирослав Ненков, който е анестезиолог във Военно-медицинската академия в София. Във времето между 7,30 и 8,00 ч. с Иво Райчев обръщат особено внимание на спорта в частност на футбола.

Телевизионни предавания[редактиране | редактиране на кода]

Михаил Дюзев започва да участва в паралелно излъчвани сутрешни блокове на Дарик Радио и национална телевизия БНТ, които се излъчват от 9 август 2010 година, а в някои участва и друг популярен журналист на Дарик – Драгомир Симеонов[3].

След като Росен Петров напуска високо рейтинговото предаване на БТВНека говорят...“, в началото на месец февруари 2014 година, в екипа настъпват рокади. На мястото на Петров застава Жени Марчева, а нейната рубрика „Хладнокръвно“ е заета от Михаил Дюзев, като дебютът в студиото на предаването е на 16 февруари 2014 г[4].

Почитател е на футбола, фен е на ПФК Левски (София), но симпатизира и на аматьорския футбол.

Вижте също[редактиране | редактиране на кода]

Източници[редактиране | редактиране на кода]