Остров Пълна драма

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

„Остров Пълна драма“ (на английски: Total Drama Island) е канадски анимационен сериал, чиято премиера е на 8 юли 2007 г. по канал Teletoon. В анимацията 22-ма участника са изпратени на остров, където всеки ден ги подлагат на различни и шантави изпитания. Участниците са разпределени на 2 отбора по 11 участника. Отбора, който загуби състезание, трябва да изгони един от своите членове чрез гласуване. Участникът, който не бъде изгонен до края на предаването ще спечели 100 000 долара.

Герои[редактиране | редактиране на кода]

Участниците са разпределени в 2 отбора:

Страхотните костури: Тайлър, Харолд, Бриджит, Джеф, Ди Джей, Дънкан, Къртни, Ева, Кейти, Сейди и Езикиъл.

Крещящите гофъри: Изи, Трент, Колди, Хедър, Джъстин, Оуен, Ноа, Гуен, Лешона, Линдзи и Бет.

Епизоди[редактиране | редактиране на кода]

Вижте: Списък с епизоди на Остров Пълна драма

„Остров Пълна драма“ в България[редактиране | редактиране на кода]

В България сериалът, преведен като „Островът на предизвикателствата“, започна излъчване през октомври 2008 г. по Диема 2, всяка събота и неделя от 11:30 с дублаж на български. Излъчен е само първи сезон, като разписанието му е променливо и не се споменава в програмата. Ролите се озвучават от артистите Ани Василева, Силвия Русинова, Николай Николов, Димитър Иванчев и Светозар Кокаланов.

На 13 април 2010 г. сериалът започна и по Cartoon Network с разписание във вторник и четвъртък от 19:25 с повторение в сряда и петък също от 19:25. Дублажът е синхронен. В него участват артистите Гергана Стоянова, Лина Шишкова, Златина Тасева, Ангелина Славова, Цветослава Симеонова, Светлана Смолева, Вилма Карталска, Ива Апостолова, Мина Костова, Десислава Чардaклиева, Лора Василева, Августина-Калина Петкова, Ралица Стоянова, Сандра Петрова, Татяна Етимова, Кирил Бояджиев, Борис Кашев, Георги Николов, Димитър Живков, Росен Русев, Михаил Сървански, Мирослав Цветанов, Кирил Ивайлов, Георги Георгиев, Явор Караиванов, Георги Тодоров, Камен Асенов, Ненчо Балабанов и други. Началната песен се изпълнява от Ненчо Балабанов.

Допълнителна информация[редактиране | редактиране на кода]

Гофър в името на отбора Крещящите гофъри е във връзка с името на животното гофър (gopher).

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]