Остров Пълна драма

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене

„Остров Пълна драма“ (на английски: Total Drama Island) е канадски анимационен сериал, чиято премиера е на 8 юли 2007 г. по канал Teletoon. В анимацията 22-ма участника са изпратени на остров, където всеки ден ги подлагат на различни и шантави изпитания. Участниците са разпределени на 2 отбора по 11 участника. Отбора, който загуби състезание, трябва да изгони един от своите членове чрез гласуване. Участникът, който не бъде изгонен до края на предаването ще спечели 1 000 000 долара.

Герои[редактиране | редактиране на кода]

Участниците са разпределени в 2 отбора:

Страхотните костури: Тайлър, Харолд, Бриджит, Джеф, Ди Джей, Дънкан, Къртни, Ева, Кейти, Сейди и Езикиъл.

Крещящите гофъри: Изи, Трент, Колди, Хедър, Джъстин, Оуен, Ноа, Гуен, Лешона, Линдзи и Бет.

Епизоди[редактиране | редактиране на кода]

Вижте: Списък с епизоди на Остров Пълна драма

„Остров Пълна драма“ в България[редактиране | редактиране на кода]

В България сериалът, преведен като „Островът на предизвикателствата“, започна излъчване през октомври 2008 г. по Diema 2, всяка събота и неделя от 11:30 с дублаж на български. За момента е излъчен само първи сезон, като разписанието му е променливо и не се споменава в програмата. Ролите се озвучават от артистите Ани Василева, Силвия Русинова, Николай Николов, Димитър Иванчев и Светозар Кокаланов.

На 13 април 2010 г. сериалът започна и по Cartoon Network с разписание във вторник и четвъртък от 19:25 с повторение в сряда и петък също от 19:25. Дублажът е синхронен. В него участват артистите Гергана Стоянова, Лина Шишкова, Златина Тасева, Цветослава Симеонова, Светлана Смолева, Вилма Карталска, Кирил Бояджиев, Мирослав Цветанов, Кирил Ивайлов, Георги Георгиев, Явор Караиванов и други. Началната песен се изпълнява от Ненчо Балабанов.

Допълнителна информация[редактиране | редактиране на кода]

Гофър в името на отбора Крещящите гофъри е във връзка с името на животното гофър (gopher).

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]