Направо към съдържанието

Питър Шварц (писател)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Питър Шварц
Peter Schwartz
американски писател
Роден
19 април 1949 г. (75 г.)

Религияатеизъм
Семейство

Уебсайтpeterschwartz.com

Питър Шварц или Петер Шварц (на английски: Peter Schwartz) е писател и журналист, последовател на философията на Айн Ранд, наречена обективизъм.

Той е главният редактор на The Intellectual Activist и допринася със свои есета за книги, отпечатвайки статии на Айн Ранд и други обективистки писатели, като Гласът на разума, „Завръщане към примитивното: Антииндустриалната революция“ (разширена версия на „Новото ляво: Антииндустриалната революция“ на Айн Ранд). Той е също така автор на „Външната политика на личния интерес: Морален идеал на Америка и Битката за laissez-faire капитализъм“.

Известно време Шварц е председател на борда на директорите на института „Айн Ранд“. Той е критик на енвиронментализма, културния релативизъм, либертарианството, мултикултурализма и насърчителните действия.

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата Peter Schwartz (writer) в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]