Новата левица: антииндустриалната революция

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
The New Left: Anti-Industrial Revolution
Новото ляво: Антииндустриалната революция
Автор Айн Ранд
Първо издание 1971 г.
САЩ
Издателство New American Library
Оригинален език Английски
Вид Сборник

Новото ляво: антииндустриалната революция“ (на английски: The New Left: Anti-Industrial Revolution) е сборник с есета на Айн Ранд. По-голяма част от есетата излизат първоначално в The Objectivist. Публикуван е през 1971 г. В преработеното издание от 1975 г. е добавено есето „Епохата на завистта“. То опитва да докаже, че религията и сходните на нея сили възпрепятстват развитието на човечеството.

През 1999 г. излиза разширено издание, озаглавено „Завръщане към примитивното: Антииндустриалната революция“. Книгата е под редакцията на Питър Шварц. Добавени са ново въведение на Шварц, две нови есета на Ранд („Расизъм“, включено в Добродетелта на егоизма, и „Глобална балканизация“ – в Гласът на разума) и три на Шварц („Родово-племенна общност“, „Философия на лишението“ и „Мултикултурен нихилизъм“).

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното Лиценз за свободна документация на ГНУ Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „The New Left: Anti-Industrial Revolution“ в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година — от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница. Вижте източниците на оригиналната статия, състоянието ѝ при превода и списъка на съавторите.