Ранната Айн Ранд

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Ранната Айн Ранд“ (на английски: The Early Ayn Rand) е антология от четири ранни непубликувани разказа, три пиеси и откъси от „Ние, живите“ и „Изворът“, написани от Айн Ранд и публикувани след смъртта ѝ през 1984 г. Колекцията е съставена и редактирана от наследника на имуществото на Айн Ранд - Леонард Пейкоф, и, въпреки че не е била предназначена за публикуване, проследява пътя на Ранд като писател преди да стане известна.

Преработено и разширено издание излиза през 2005 г. В него са добавени непубликуваните разкази The Night King и The Simplest Thing in the World (от Романтическият манифест).

Пиесата Think Twice е вероятно единствената криминална мистерия на Айн Ранд по думите на редактора в предисловието на пиесата. Пейкоф пише: „Тя не би могла да напише серия от мистерии, защото всеки би се досетил кой е убиецът

Книгата е втори том в колекцията „Ayn Rand Library” под редакцията на Леонард Пейкоф. Във въведението Пейкоф пише: „Реших да публикувам този материал, защото вярвам, че за почитателите на мис Ранд ще представлява интерес да научат стъпките, в които тя развива своите литературни умения. Сега те могат да ги видят сами.

Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното Лиценз за свободна документация на ГНУ Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „The Early Ayn Rand“ в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година — от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница. Вижте източниците на оригиналната статия, състоянието ѝ при превода и списъка на съавторите.