Обективистки периодични издания

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Обективистките периодични издания са съвкупност от вестници, списания и ежеседмични бюлетини, ориентирани главно върху философията на Айн Ранд, наречена обективизъм.

Някои от ранните издания са под нейната лична редакция. По-късно тя оказва подкрепа на други 2 издания под редакцията на нейни съмишленици, а много други биват основани след смъртта ѝ.

Издания под редакцията на Айн Ранд[редактиране | редактиране на кода]

От 1961 до 1976 Ранд е издател и редактор (понякога съредактор) на три различни издания: The Objectivist Newsletter, The Objectivist и The Ayn Rand Letter. В допълнение към работата си на редактор Ранд пише за тези публикации и множество статии.

The Ayn Rand Letter[редактиране | редактиране на кода]

Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното Лиценз за свободна документация на ГНУ Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Objectivist periodicals“ в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година — от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница. Вижте източниците на оригиналната статия, състоянието ѝ при превода и списъка на съавторите.