Гласът на разума

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
The Voice of Reason
Гласът на Разума
Автор Айн Ранд, Леонард Пейкоф, Питър Шварц
Първо издание 1989 г.
САЩ
Издателство New American Library
Оригинален език английски
Жанр философия
Вид сборник

Гласът на разума“ (на английски: The Voice of Reason) е сборник с есета на Айн Ранд, Леонард Пейкоф и Питър Шварц, под редакцията на Леонард Пейкоф. Публикуван е през 1989 г.

Есетата на Ранд излизат първоначално на различни места, включително в рубриката на нейния вестник и в The Objectivist Newsletter, The Objectivist, The Ayn Rand Letter, и The Objectivist Forum.

Есетата на Леонард Пейкоф се основават на лекциите му във Ford Hall Forum, в Бостън, които той продължава да чете след смъртта на Ранд. Есето на Шварц представлява разширена версия на статия в The Intellectual Activist.

Книгата е пети том в колекцията „Библиотеката на Айн Ранд“, под редакцията на Леонард Пейкоф.

Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното Лиценз за свободна документация на ГНУ Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „The Voice of Reason“ в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година — от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница. Вижте източниците на оригиналната статия, състоянието ѝ при превода и списъка на съавторите.