Разлика между версии на „Покемон“

Направо към навигацията Направо към търсенето
(В момента по Евроком. Има някакъв друг екип (КПМ се наричат), нещо като враг на екип Ракета. Cleffa и Clefairy участват в епизода.)
 
==„Покемон“ в България==
Първоначално в България „Покемон“ започва през ноември 2001 и се излъчва всяка събота и неделя по [[Нова телевизия]] до средата на 2004, като дублажът е синхронизиран. Въпреки че Нова го излъчват цели три години, сериите са дублирани до средата на втори сезон (до 25 епизод) и след това се повтарят. От пролетталятото на 2006 започна и по [[Евроком]] от втори сезон, като първия излъчен епизод е 26. ДублажътСлед нетова еподължава синхронен. От лятото на 2006 започва излъчване нас трети, четвърти и пети сезон (до 52-ри епизод) (т. нар. Джото сага) по [[Евроком]], всеки делничен ден от 09:30.
 
В синхронния дублаж на Нова участват артистите [[Живка Донева]], [[Петя Абаджиева]], [[Даринка Митова]], Весела Хаджиниколова, [[Ася Братанова]], [[Георги Тодоров (актьор)|Георги Тодоров]], [[Александър Воронов]], [[Янко Лозанов]], [[Кирил Бояджиев]], [[Стефан Стефанов (актьор)|Стефан Стефанов]] и други. Българската версия на началната песен се изпълнява от [[Юксел Ахмедов]] и вокална група Индиго. В дублажа на [[Евроком]] ролите се озвучават от артистите [[Живка Донева]], [[Даринка Митова]], [[Георги Тодоров (актьор)|Георги Тодоров]] и [[Александър Воронов]]. Дублажът и за двете телевизии е на студио Доли. В няколко епизода Донева не участва и ролите ѝ са поети от Митова. В няколко епизода Александър Воронов не участва и ролите му са поети от Георги Тодоров. В няколко епизода Георги Тодоров не участва и ролите му са поети от Александър Воронов.
 
„Покемон: Диамант и перла“ е десетият сезон и започва по [[Jetix]] през декември 2008 г. Ролите се озвучават от артистите [[Петя Абаджиева]], [[Александър Воронов]], [[Живко Джуранов]] и [[Живка Донева]].
181

редакции

Навигация